Ildsjæle sikrer fibernet til borgere i Ortved

Foto: Sophus Zarrs Soelberg
Efter lang kamp kommer der endelig fibernet til Ortved. Det har en gruppe borgere sørget for. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
Efter lang kamp kommer der endelig fibernet til Ortved. Det har en gruppe borgere sørget for. Foto: Sophus Zarrs Soelberg

– Det har været en lang, hård kamp, men nu er det endelig lykkedes.

Sådan lyder beskeden fra Thomas E. Rasmussen, som er en af de ildsjæle, der siden oktober 2017 har kæmpet for at få en hurtigere internetforbindelse til borgerne i Ortved.

Området omkring Ortved har længe døjet med dårlig internetforbindelse, ligesom flere andre landområder ved Ringsted, og det har fået en gruppe borgere, med blandt andet Thomas E. Rasmussen i spidsen, til at kæmpe for at få fibernet til Ortved.

Der er blevet stemt dørklokker, startet en gruppe på Facebook og skrevet læserbreve, ligesom der har været afholdt et borgermøde om sagen.

Samtidig har Thomas E. Rasmussen, sammen med andre ildsjæle, brugt op mod ti timer om ugen på at arbejde for at få den hurtigere forbindelse til området.

Det har nu båret frugt.

Mandag er der nemlig 84 borgere fra området, der har tilmeldt sig det nye net, og det er den grænse, som internetudbyderen Fibia tidligere har sat, før de ville installere den hurtige fibernetforbindelse i Ortved.

Det vækker glæde hos Thomas E. Rasmussen, at den magiske grænse nu er nået.

– Det kommer til at gøre hverdagen nemmere her i området. Jeg har ikke haft mulighed for at arbejde hjemmefra på grund af den langsomme forbindelse, men det får jeg nu. Samtidig har jeg to børn på 11 og 13 år, så der bliver streamet i døgndrift hjemme hos os, og så går det ikke, at internettet er langsomt, siger han.

– Det bliver også nemmere at drive virksomhed i området nu, forklarer han yderligere.

Den succesfulde kampagne for fibernet er desuden blevet bemærket på Ringsteds rådhus.

Da Thomas E. Rasmussen fik trykt et læserbrev i DAGBLADET Ringsted, fik han nemlig efterfølgende et opkald fra byens borgmester, Henrik Hvidesten.

– Henrik Hvidesten ringede og inviterede mig til et møde, hvor vi skal diskutere erfaringerne med at få fibernet til Ortved, lyder det fra den lokale ildsjæl, hvis oplevelser nu kan komme andre til gode.