Handelsformand: Husk butikkerne, når det hele åbner igen

Handelsformand: Husk butikkerne, når det hele åbner igen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER, Nikolaj Kennov Rasmussen
Steffen Nielsen er advokat og formand i handelstandsforeningen Ringsted City.
Steffen Nielsen er advokat og formand i handelstandsforeningen Ringsted City. All rights reserved! Jens Wollesen +4520471563

– Jo længere tid, butikkerne er lukket, jo mere vænner kunderne sig til at købe over nettet.

Sådan siger Steffen Nielsen, formand i handelsforeningen Ringsted City, og begræder samtidig regeringens forlængelse af de nuværende restriktioner, der betyder et lukket butiksliv indtil udgangen af februar.

– Det er ærgerligt. Så jeg håber også, det er nødvendigt, og at beslutningen er taget på et fagligt grundlag, siger Steffen Nielsen, der mener, at det bliver sværere at få folk tilbage i butikkerne igen efter en lang periode med webhandel.

Maria Andersen (t.v.) glæder sig til at slå dørene op og byde kunderne velkommen i SAABYS på hjørnet af Tinggade og Sct. Hansgade, når det hele på et tidspunkt løjer af. Privatfoto

Han peger dog på, at mange butikker i Ringsted oplevede en rigtig fornuftig julehandel.

– Der var rigtigt mange, der støttede op om butikkerne i Ringsted i december, men man må også meget gerne huske butikkerne, når det hele åbner igen, siger Steffen Nielsen.

En god julehandel

Hos guldsmeden SAABYS på hjørnet af Tinggade og Sct. Hansgade er indtrykket af en god julehandel det samme.

Her oplevede indehaver Maria Andersen et godt salg og en solid kundeopbakning i december måned.

– Vi havde en god, tidlig julehandel. Vi havde mange kunder, der ytrede at det var godt at handle lokalt, og vi kunne mærke, at de ikke bare kom, fordi centrene pludselig lukkede, siger Maria Andersen.

I foråret sidste år åbnede SAABYS en længe planlagt webshop, der tilfældigvis faldt sammen med første nedlukning. Og det er en succeshistorie.

– Selvom det ikke kan stå mål med vores salg i butikken, oplever vi trafik på vores webshop i øjeblikket, siger Maria Andersen.

Guldsmeden vil dog helst vil møde sine kunder i øjenhøjde.

– Her kan vi give dem en anden oplevelse end på nettet, siger Maria Andersen, der glæder sig til at slå dørene op igen.