Gymnasiet i Ringsted tilbyder ni studieretninger

Foto: Ulla Jensen

Aulaen på Midtsjællands Gymnasieskoler afdeling i Ringsted var fuld, da gymnasiet mandag bød indenfor til skolens 7. informationsaften siden 2010. Også denne gang var der både elever, som var helt sikre på at starte og elever, som stadig er usikre på, hvilken ungdomsuddannelse de skal vælge og i givet fald, hvor de skal studere.

I år var dog anderledes på den måde, at det er første år efter gymnasiereformen. Det betyder blandt andet, at Midtsjællands Gymnasium har været nødt til at revidere deres studieretninger, fordi den nye reform har reduceret antallet af studieretninger, der kan vælges imellem til 18 forskellige.

Ud af disse har Midtsjællands Gymnasium valgt ni forskellige studieretninger. Det forklarede rektor Lene Eilertsen. Hun kom samtidig ind på, hvad det vil sige at vælge gymnasium frem for andre ungdomsuddannelse:

– Man skal have lyst til at gå i skole og være nysgerrig, understregede hun.

Som følge af reformen, skal elever ikke vælge studieretning inden de starter. De er først tilmeldt et grundforløb i tre måneder, så de er bedre klædt på til at vælge studieretning. Eleverne skal dog stadig huske at vælge, hvilket andet sprogfag, man ønsker og, hvilket kreativt fag, de ønsker, når de tilmelder sig.

Senest den 1. marts skal eleverne indsende deres uddannelsesplan med studieønsker.