Gratis kirkebænke blev årets hit

Foto: THOMAS OLSEN, Sophus Zarrs Soelberg

Som det hører sig til i den digitale tidsalder, tæller medierne klik som aldrig før, og på DAGBLADET Ringsted er vi ikke anderledes.

Tælleriet af de mange klik, der angiver hvor mange, der klikker sig ind på sn.dk og læser vores artikler online, giver os nemlig et praj om, hvad der hitter blandt vores læsere.

Den absolutte topscorer i det herrens år 2017 blev historien om, at Sct. Bendts Kirke skulle af med sine gamle kirkebænke og stole, der, hvis de ikke fik et nyt hjem, ville blive brændt på bålet.

Artiklen blev delt flittigt nettet over og klikkede i alt mere end 200.000 gange.

Opmærksomheden, der fulgte, blev derfor lidt mere omfattende, end hvad kirkens personale havde regnet med.

– Det var nogle ret kaotiske dage, erindrer Henning Simoni, der er administrationschef i Ringsted Sogn, da han bliver mindet om forløbet med de populære kirkebænke.

– Folk ringede og mødte op, og mange kørte hertil forgæves, for både bænke og stole røg i rekordfart, beretter han.

Selvom møblerne for længst var foræret væk, blev henvendelserne ved med at strømme ind, og kirkens personale kom på overarbejde i dagevis.

I den mindre højtidelige ende tyder noget på, at I læsere interesserer jer for unge, smukke gymnasieelever og glade, feststemte mennesker, der er smurt ind i mudder.

Nummer to på listen over historier, der klarede sig bedst i årets løb, er en overdådig billedserie fra ankomsten til årets galla på MSG Ringsted, hvor de unge mennesker overgik hinanden i at ankomme i dekadente køretøjer.

På tredjepladsen kommer en mudret billedserie fra den første, og meget våde, dag på årets Ringsted Festival, der bød på flyvende muddermasser, våde festaber og højdepunkter fra scenekanterne.