Forsøgte at snyde politiet

Fredag aften mellem kl. 22.00-23.30 foretog patruljer fra færdselsafdelingen hastighedsmåling på Holbækvej ved Benløse, hvor de samtidig holdt øje med, om der kom biler til Ringsted for at forsamles ligesom i de tidligere weekender.

En bilist kørte så hurtigt, at sagen lægges op til en betinget frakendelse og en bøde. Fem bilister kørte så stærkt, at de nu kan forvente en bøde og et klip.

En bilist blev stoppet rutinemæssigt, hvor det viste sig at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. Han forsøgte at snyde politiet ved at vise en anden mands kørekort. Det blev dog opdaget, og føreren viste sig at være en 29-årig mand fra Høng. Den 29-årige havde ikke et gyldigt kørekort, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Sigtelsen blev nu ikke kun for at overtræde færdselsloven, men også for reglerne i straffeloven om, at en uskyldig kunne risikere at blive straffet, for noget han ikke havde gjort. Bilen havde den 29-årige lånt, så bilens ejer blev sigtet for at udlåne sin bil til en person uden kørekort.

Den 29-årige blev løsladt efter at have afgivet blodprøven, men kan forvente at høre mere i sine sager senere.

Der var ingen anmeldelser eller tegn på optræk til biltræf i Midt- og Vestsjællands Politikreds denne weekend.