Forening vandt stor pris – nu satser de på flere talenter

Foreningsliv: Ringsted eSport har luft under vingerne, efter den store forening for eSport og gaming vandt bronze til Sjællandsmesterskaberne i Counterstrike. Vigtigt samarbejde skal styrke talentudviklingen.

Forening vandt stor pris - nu satser de på flere talenter
Foto: Kenn Thomsen

Man skal være mere end ualmindelig vaks for at følge med, når der bliver gamet i Ringsted eSport.

Nu har de hurtige hænder og fokuserede blik på computerskærmen udløst en bronzemedalje i den næstbedste liga til foreningens Counterstrike-hold, der i midten af december deltog i Sjællandsmesterskaberne i det populære first-person skydespil.

Mesterskaberne blev afholdt i de nye lokaler på Nørretorv i Ringsted, hvor træner Jacob Friis sidder glad tilbage.

– Selvom vi ikke vandt guld, betyder det rigtigt meget at vinde bronze. Vi vinder ikke kun æren, men også mere kendskab til os som forening udenfor Ringsted, hvilket betyder alverden overfor potentielle sponsorskaber og samarbejdspartnere, siger træneren.

En vild udvikling

Jacob Friis har været tilknyttet Ringsted eSport i lidt over halvandet år, hvor han har kunne mærke en mærkbar udvikling.

– Jeg har kunne mærke en vild udvikling i forhold til, hvor seriøst man tager CS:Go (Counterstrike, red.). Til at begynde med var det bare lige sådan en hurtig kamp og så videre, men i dag har foreningen både jeg og en anden tilknyttet som trænere med reelle træningstimer, siger Jacob Friis.

Sydbank har doneret 40.000 kroner til en opgradering af essentielt udstyr til gamerne: Lige fra indmad over headset til tastatur og mus.

Han mener også, at der er sket meget med selve spillet, siden han begyndte at spille det i begyndelsen af 10’erne.

– Mange tror, at det bare handler om at skyde, men der er ekstremt meget strategi og kommunikation i det. Det er rendyrket hjernesport, for det kræver bare meget af dig mentalt. Du skal have fokus mange steder og hele tiden vide, hvor fjenden er, siger han og slår fast:

– Ellers er det game over.

Nyt samarbejde

Ringsted eSport har for nylig valgt at blive venskabsklub med den meget anerkendte eSportsforening Copenhagen Flames i København, fordi de kan se, at flere og flere medlemmer vil mere end bare at spille.

– Nu har vi lige lavet et samarbejde med Copenhagen Flames, som er kæmpestore og bare har et bredere netværk end os. Samarbejdet fungerer sådan, at hvis de kan se, at vi har et talent, er de klar til at gå skridtet videre med vedkommende og tilbyde en plads hos dem, siger Jacob Friis.

Nye tider

Ringsted eSport blev grundlagt i 2019 og udviklede sig hurtigt til landets næststørste forening for gaming og esport.

Efter en corona-tid, der både kostede medlemmer og udstyr er foreningen ved at rejse sig igen.

I efteråret flyttede Ringsted eSport fra Tinggade til knap 300 kvadratmeter på Nørretorv, hvor den råder over 30 computere med aktiviteter igennem hele ugen for ca. 77 betalende medlemmer såvel som skolesamarbejder.

Omkring 650 unge fra Ringsted og omegn frekventerer månedligt Ringsted eSport.

Træneren mener, at man i hvert fald skal spille 2-3 timer for at blive professionel.

– Det er fair nok at spille for hyggens skyld, og det gør de fleste, men hvis man vil være professionel, skal man træne og øve sine skills i nogle timer dagligt, siger Jacob Friis, der som træner i en stillesiddende forening i udvikling lægger stor vægt på at tage pauser, hvor man lige kommer op fra computerstolen.

– Sidder man og spiller, er det vigtigt lige at komme op og stå engang imellem og lave en række øvelser, tage et glas vand og et stykke frugt.