Farverne vender tilbage i bymidten

Ringsted investerer i blomstersøjler, som til sommer skal sætte mere kulør på byen.

Farverne vender tilbage i bymidten

Flere har kritiseret indholdet i de nuværende blomsterkummer i Ringsteds bymidte. Til sommer kommer der flere farver med 17 nye blomstersøjler. Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen

Til sommer bliver bymidten i Ringsted prydet af farvestrålende blomster.

Det står klart efter et møde i Klima- og Miljøudvalget, hvor et flertal har besluttet, at der atter skal skrues op for en mere farverig vegetation.

– Vi skal gøre bymidten mere indbydende, og vi kan se på andre byer, når man kommer ind og møder blomster, der har noget volumen og skinner igennem og ikke bare er nogle forkølede planter, der minder om ukrudt, så betyder det noget, siger Andreas Karlsen (K).

Sidste år blev blomsterkummerne fyldt med, hvad både borgere og en række borgerlige politikere karakteriserede som noget, der lignede ukrudt, men det skal være slut nu. Eller i hvert fald skal der suppleres med farverige blomster.

Flere har kritiseret indholdet i de nuværende blomsterkummer i Ringsteds bymidte. Til sommer kommer der flere farver med 17 nye blomstersøjler. Foto: Thomas Olsen Foto: Thomas Olsen

Importeres fra Holland

Tre forslag var i spil, da politikerne skulle tage stilling til årets udgave af beplantningen i bymidten. Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten ønskede på, at byens 17 blomsterkummer skulle fortsætte som nu. Her er argumentet blandt andet, at der lægges vægt på biodiversitet, og at kummerne vil se pæne ud året rundt.

Et flertal bestående af Venstre og Konservative fik dog deres vilje. Det betyder, at der til sommer skal købes færdige blomstersøjler fra Holland. De 17 søjler fremstår med nye planter med stor blomstring. Blomstersøjlerne vil se pæne ud om sommeren, men visner ned ved frost, lyder det i sagsfremstillingen.

Udvalgsformand Britta Nielsen (SF) forklarer, hvorfor hun stemte imod.

– Jeg vil gerne have flotte blomster i bymidten, hvis man kan gøre det på en klimamæssig forsvarlig måde. Det må gerne koste ekstra, men det er forkert at se bort fra klimaet, siger hun og fortsætter:

– Jeg opponerer imod, at vi importerer planter fra Holland. Jeg mener godt, vi kunne få fine krukker, som man kan lave i Danmark. Klimavinklen er vigtig, og det skurrer i mine ører, at man ser bort fra den.

Trænger til et løft

Andreas Karlsen mener dog ikke, at blomsterne i Ringsteds bymidte har det store at sige i forhold til klimaet og plantelivet.

– Det der rykker på biodiversiteten er større områder. At blomsterbed ikke må være pæne på grund af biodiversitet holder ikke. Vi har brug for at få løftet vores bymidte, siger han.

Britta Nielsen tilkendegiver da også, at planterne i de nuværende blomsterkummer trænger til et løft.

– Der skal arbejdes med indholdet i kummerne. Det er dog lidt uretfærdigt at kritisere det, fordi det var i juli (2022, red.), det blev vedtaget, så man kunne ikke nå at lave det anderledes, siger hun.

De nye farvestrålende blomstersøjler kræver ifølge sagsfremstillingen en merbevilling på 60.000 kroner. Pengene findes i år i det nuværende budget, mens der i 2024 bliver udarbejdet et budgetforslag.

Flere har kritiseret indholdet i de nuværende blomsterkummer i Ringsteds bymidte. Til sommer kommer der flere farver med 17 nye blomstersøjler. Foto: Thomas Olsen Foto: Thomas Olsen