Facebook-brugere: Præmiepenge skal bruges på toiletter på torvet

DAGBLADET Ringsteds brugere på Facebook er enige, når snakken falder på, hvad de 25.000 kroner, som Ringsted Kommune modtog i forbindelse med overrækkelsen af Brolæggerprisen 2019, skal bruges på.

Foto: Jens Wollesen, Victor Andersen
Der skal etableres toiletter på Torvet, hvis det står til DAGBLADET's brugere på Facebook.
Der skal etableres toiletter på Torvet, hvis det står til DAGBLADET's brugere på Facebook.

Tirsdag eftermiddag fik Ringsted Kommune officielt overrakt Brolæggerprisen 2019 for Ringsted Torv-projektet af Dansk Byggeris brolæggerlaug.

Præmien lød, udover et diplom og en plakette, på 25.000 kroner, som traditionen tro blandt andet kan bruges på at udvikle byrummet yderligere.

Ifølge borgmester Henrik Hvidesten, er det endnu ikke blevet besluttet, hvad pengene skal bruges på. Spørger man vores brugere på Facebook, står ønsket dog klart: De skal bruges på offentlige toiletter på Torvet.

– Toiletter selvfølgelig! Nydelige udearealer for besøgende, men hvor går man på toilettet? Det burde være tænkt ind i hele planløsningen fra starten af, skriver Benny Olsen i en kommentar.

Han bakkes op af en stribe andre brugere. Blandt andre Helle Ravn:

– Toiletter. Men det ville også være fint at bruge penge på at holde bedene. Torvet og Markedspladsen er blevet så flot, og så er det lidt synd, at bedene gror helt til med ukrudt, skriver hun.

Byrådet i Ringsted Kommune besluttede i begyndelsen af september at afsætte fire millioner kroner til at færdiggøre de sidste hængepartier på Torvet. Politikerne besluttede ved samme lejlighed at afsætte en halv million til en cafébygning på Torvet, som efter planen skal huse toiletter og dermed indfrier ønsket fra borgerne.