Enmandshæren Nikolajsen sikrede TMS et point

Håndbold: TMS Ringsted var blevet yderligere skadesramt op til opgøret mod FIF, men takket været et brag af en indsats fra Mark Nikolajsen, som nettede 14 gange, fik TMS trods alt 32-32 – efter at have været bagud med fem.

Enmandshæren Nikolajsen sikrede TMS et point

Mark Nikolajsen hamrede mål ind på stribe og nåede op på hele 14 af slagsen. Men de fleste andre TMS’ere havde en offday, og så blev det kun til uafgjort mod FIF. Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen

Allerede inden der var spillet så meget som et minut af kampen, kunne man ved selvsyn se to yderligere TMS’ere, som bare sad på bænken uden at varme op – og som dermed havde sluttet sig til rækken af skader; nemlig Oliver Wosniak og Christian Nim.

Wosniak er som bekendt topscorer på holdet, så altså endnu et hårdt slag for det skadesplagede hold. Om ikke andet så for denne kamp.

Det betød ikke mindst en pokkers masse ansvar til Mark Nikolajsen – vel nærmest den eneste af de “store profiler” hos, som ikke er skadet (længere) Og han viste hurtigt, at han havde forstået alvoren, og i løbet af tre minutter havde han scoret tre gange.

Det havde imidlertid også FIF’s Einar Nickelsen, og således 3-3 allerede dér.

Og bare ni minutter var der spillet, før Ringsted skiftede ud på målmandsposten, men ved 5-6 på tavlen havde Patrick Bols heller ikke haft en eneste redning endnu.

Der var i det hele taget meget i vejen med TMS-maskinen kampens første kvarter, hvor alt for få andre end Mark Nikolajsen bød ind offensivt, og undervejs i perioden kom FIF flere gange sågar foran med tre.

Et af flere problemer var derudover, at de grønblusede brændte alt for mange store chancer. Eksempelvis den tidligere FIF’er Tobias Nielsen, som efter 20 minutter havde misbrugt både et straffekast og to helt frie chancer “ind over”.

Kortvarigt nåede hjemmeholdet via en håndfuld gode minutter op på 10-10 – men det var en stakket frist, for hurtigt var FIF foran med tre igen; ikke mindst som følge af to scoringer i tomt mål.

Det var skidt, hvad værterne leverede i lange perioder, men man må også bare sige, at når TMS i mange minutter spiller med en bagkæde bestående af Morten Nyberg, Andreas Cortés og Frederik Horn, så ved man, at der er mange skader på holdet.

Efter 14-15 ved pausen fortsatte kampbilledet sådan set egentlig bare i starten af 2. halvleg. Hver gang TMS’erne kom på minus én, scorede FIF sådan set uden større besvær to i træk og kom foran med tre. Og så fremdeles.

Inde i TMS-buret var der sandt at sige heller ikke mange redninger at komme efter, og cheftræner Marc Uhd skiftede desperat frem og tilbage mellem Patrick Bols og Tobias Lantz – uden at den ene gjorde nogen nævneværdig forskel frem for den anden.

Med et lille kvarter igen kom FIF for første gang i kampen foran med fire ved 22-26 på måltavlen, og så så det efterhånden sort ud for de skrantende midtsjællændere.

Udover Mark Nikolajsen var det kun Andreas Cortés, der viste den nødvendige vilje og kvalitet i angrebsspillet, og Cortés var hovedmanden bag, at TMS pludselig skabte spænding efter en periode, hvor man gik fra 24-29 til 27-29 – og med seks minutter tilbage 30-31.

Og da Tobias Lantz også langt om længe hev en stribe redninger ud af ærmet, blev det også til en udligning. Og fire minutter tilbage med maksimal spænding.

Men to gange store afbrændere fra hhv Frederik Horn og Magnus Hansen gjorde, at TMS ikke kom foran, og i stedet nettede FIF i den anden ende til 31-32 på tavlen, mens TMS endda fik en udvisning i situationen med 1:20 tilbage.

Drama, drama – og i den anden ende udlignede Frederik Horn, men stadig 40 sekunder tilbage for gæsterne til at sørge for den overraskende udesejr. Jens Kvist brændte dog fra fløjen, og efter en timeout var det nu Ringsted, der havde 19 sekunder til at sikre sig sejren i.

Imidlertid smed de grønblusede kuglen væk, og så endte det hele i pointdeling.