Bygger nyt hovedsæde i stor erhvervspark

Virksomheden søger allerede medarbejdere.

Bygger nyt hovedsæde i stor erhvervspark

Sådan kan det nye hovedkvarter i Ringsted komme til at se ud. Indflytning forventes i 2025. Ill.: Triplan

Endnu en virksomhed flytter sit hovedkontor og produktion til Business Park Ringsted.

Det er producenten af fuldglasvægge og stålprofiler, Triplan, der i 2025 forventer at indvie en ny fabrik på den godt 60.000 kvm. store grund. Første spadestik forventes i foråret 2024.

Ringsted-borgmester Henrik Hvidesten (V) ser frem til, at endnu en virksomhed flytter til byen.

– Jeg glæder mig over, at virksomheden har fået øje på den udvikling, der er i Ringsted. Det viser endnu engang, at vores placering er konkurrencedygtig i forhold til andre placeringer, for virksomheden har også sonderet andre steder, siger han til Dagbladet / SN.dk.

Sådan kan det nye hovedkvarter i Ringsted komme til at se ud. Ill.: Triplan

Dropper Ishøj og Roskilde

Triplan har i dag hovedsæde i Ishøj og havde udset sig en grund i Roskilde, men i sidste ende var det placeringen på Midtsjælland, der var mest attraktiv.

– Vi har valgt at flytte vores produktion fra Ishøj til Ringsted og i første omgang at opføre 8000 kvadratmeter bygninger, der skal indeholde fabrik, lager og administration. Vi havde egentligt købt en grund i Roskilde til formålet, men den blev for lille, og så faldt valget på Ringsted Kommune, da beliggenheden i Ringsted er perfekt for os i forhold til den logistik, vi har brug for. Der er plads til udvidelse, det er tæt på motorvejen og København, ligesom vi har adgang til at tiltrække arbejdskraft på Midt- og Vestsjælland, siger administrerende direktør Klaus Groth Larsen, Triplan International A/S i en pressemeddelelse.

Direktøren peger på, at businessparken er et spændende erhvervsområde i en erhvervsvenlig kommune:

– Vi har i hele forhandlingsprocessen med Ringsted Kommune sat pris på, at vi har fået hurtige tilbagemeldinger på vores henvendelser, ligesom det også spiller ind, at der er kort behandlingstid af byggesager, og at vi ikke bliver belastet af en dækningsafgift, siger Klaus Groth Larsen.

Topmoderne maskinpark

Triplan blev etableret i 1946 som smedevirksomhed. I dag producerer Triplan fuldglasvægge og døre samt lyd- og brandvægge i glas til kontorer og byggerier. Desuden produceres stål- og bygningsprofiler, både standardprofiler til gipsvægge, etagedæk og ydervægge samt bygningsprofiler på specialmål – klip og buk. Kunderne rækker lige fra trælasthandlere til tømrere og entreprenører. Triplan har udover hjemmemarkedet eksport til hele Europa med Tyskland og Skandinavien som de primære markeder.

”Vi planlægger at opføre en fabrik med fokus på godt arbejdsmiljø, bæredygtighed og den grønne omstilling. I forbindelse med flytningen vil vi også investere i en ny og topmoderne maskinpark, der skal være med til at øge vores produktion og vækst, ” siger Klaus Groth Larsen.

Triplan har p.t. 50 ansatte, men søger allerede efter flere medarbejdere. Det er især smede, maskinoperatører, mekanikere og ufaglærte, der er bud efter.