Borgmester genkender ikke negative historier

Foto: Joachim Christensen

Massakre i Benløse Byskov. Fuldstændig plim med broen i Bringstrup, og en ubehøvlet indkaldelse til torvemøde. Der har været hårde ord rettet mod kommune og byråd den seneste tid i Ringsted. Borgere føler ikke, at der bliver lyttet til deres bekymringer, og beslutninger bliver truffet hen over hovederne på dem.

Er den store mængde kritik alene i juli udtryk for en større tendens? Nej, mener borgmester Henrik Hvidesten(V).

– Overhovedet ikke. Jeg oplever det stik modsatte, at folk er glade for initiativer både fra kommunen og fra foreninger. Jeg har bemærket de negative historier i DAGBLADET, men jeg kan ikke genkende det, siger han.

I både Bringstrup og Benløse har der været holdt borgermøder i håb om at kunne inddrage beboere i området, men især i forhold til byskoven har arbejdet alligevel medført overraskelse og højlydt forargelse.

– Det kan også undre mig. I Benløse er der gjort en indsats. Der er et par stykker, der har misforstået noget og åbenbart ikke fået god nok information, siger borgmesteren.

Torvet kommer man heller ikke udenom, når man først tager fat på emner, der har fået Ringstedere op af stolene eller til tasterne. Løbende ændringer og u-vendinger har medført uvished, og derfor så kommunen sig nødsaget til at holde endnu et informationsmøde. Indkaldelsen kom dog først dagen før i LokalBladet, der uddeles over to dage. Nogle fik derfor først nyheden samme dag.

– Ubehøvlet, lød det i et læserbrev.

Ifølge Henrik Hvidesten var det hurtige møde en konsekvens af, at man ville nå det inden sommerferien. Han mener, at møder som det er vejen frem.

– På det møde blev 50-60 borgere meget klogere. Folk har en oplevelse, og nogle gange baserer de den på noget, de har hørt, siger han.

Han mener derfor, kommunen kan blive bedre til at komme borgerne i møde.

– Det handler om dialog. Og vi kan altid gøre det bedre.