Borgere til byrådet: Erkend fejl i bro-sagen

Foto: Per Buurgaard Christensen, David Arnholm

Byrådet har dummet sig.

Det mener Ole Skou, Erik Pedersen og Jens Nygaard, der alle bor i området ved Adamshøj.

Dumheden opstod, da byrådet for et år siden besluttede sig for, hvad der skulle være kommunens anbefaling i sagen om fremtiden for broerne over jernbanen øst for Ringsted.

Den nye jernbaneforbindelse til Køge gør det nødvendigt at nedrive de nuværende broer på Bedstedvej og Adamshøjvej, men i stedet for at takke ja til et forslag fra Banedanmark om at genopføre nye broer de to steder anbefalede et stort flertal i byrådet, at de blev erstattet af én ny og bedre Bedstedvej-bro et sted imellem de to nuværende broer.

Men den løsning har Ekspropriationskommissionen skudt ned, og derfor er der nu udsigt til, at der måske kun kommer en bro ved Bedsted til erstatning for de to. Det bør kommunen skynde sig at tage konsekvensen af.

– Byrådet skal hurtigst muligt tage en beslutning om at fastholde Banedanmarks oprindelige forslag og så møde op hos transportministeren, mener Ole Skou.

Kom ind i kampen

Men han frygter, kommunen stadig gør sig forhåbninger om en ny Bedstedvej-bro.

– Jeg har kigget i akterne og kan se, de bliver ved med at køre blindt efter det, selvom de kan se, det ikke har nogen gang på jord. Vi kan ellers ikke se, kommunen har nogen anden interesse end at fastholde de to nuværende forbindelser, men af grunde, jeg ikke kan forstå, kommer de ikke ind i kampen igen, konstaterer han.

Byrådsmedlem Finn Andersen (K) har hele tiden kæmpet for at bevare broerne. En kamp, han ikke har opgivet.

Til byrådsmødet på mandag har han således stillet forslag om, at kommunen skal samarbejde med Banedanmark om at bevare de to broer.

– Det skal vi drøfte på mandag, siger borgmester Henrik Hvidesten (V).