Benløse var bagud halvvejs i kampen: Vandt 11-2

Floorball: Benløse spillede lørdag en næsten skizofren kamp i mellemspillet hjemme mod Vendsyssel. Hér var midtsjællænderne længe på glatis, inden det til sidst blev til en gigantsejr.

Benløse var bagud halvvejs i kampen: Vandt 11-2

Mathias Mortensen scorede to gange i megasejren, som dog længe lignede en helt anden slags kamp.

Foto: Anders Ole Olsen

Det er sjældent, at man fanger en træner efter en kæmpesejr, som er utilfreds med sit hold og dettes indsats.

Men det var ikke desto mindre tilfældet, da Benløses cheftræner, David de Fries, blev bedt om at forholde sig til sit mandskabs 11-2-sejr over Vendsyssel lørdag eftermiddag i egen hule.

– Vi spiller så langt under niveau og tager så mange dumme beslutninger, at jeg nærmest vil sige, at den første halvanden periode er de dårligste 30 minutter, vi har spillet i hele sæsonen, lyder den umiddelbare og helt korte analyse fra de Fries – og det kan jo lyde nærmest vanvittigt at sige om en kamp, man har vundet med ni mål..

Men sagen er faktisk dén, at helt hen til det 32. minut i opgøret var Benløse simpelthen bagud 1-2 – og havde på mange måder slet ikke spillet op til det niveau, som man ved, at holdet har i sig.

– Folk havde simpelthen taget for let på kampen på forhånd, og flere af spillerne var bare ikke mentalt klar. Jeg synes, at man kunne se, at mange nok havde undervurderet Vendsyssel, tilføjer Benløse-træneren.

Efter to af de tre perioder var midtsjællænderne stadig kun foran 4-2 og sejren var i og for sig stadig langtfra sikret. Men så eksploderede holdet rent angrebsmæssigt i sidste periode, som blev vundet med hele 7-0.

Alligevel er det ikke sådan, at David de Fries ligefrem er helt oppe at køre over den periode heller.

– Det var sådan lidt en mentalt fraværende dag, hvor vi ikke helt fik gjort de ting vi skal, og når vi har chancer til at være foran med fem mål efter første periode, så irriterer det mig ret meget, at der står 1-1.

– Men selvfølgelig forbedrer vi os i sidste periode, og det er da positivt, at vi kan få hevet os op på et højere niveau, konkluderer cheftræneren.

Benløse har nu syv point efter to kampe af mellemspillet – hvoraf de fire blev taget med over som vinder af grundspillet.

Ligaen, mellemspil

Benløse-Vendsyssel 11-2 (1-1, 3-1, 7-0)

1-0: Nikolaj Brixager, 1-1: Aleksander Nørgaard, 1-2: Mads Poulsen, 2-2: Mathias Mortensen, 3-2: Jonas Gylling, 4-2: Jonas Kahn, 5-2: Jonas Kahn, 6-2: Nicolai Børner, 7-2: Rasmus Poulsen, 8-2: Mathias Mortensen, 9-2: Zimon Madsen 10-2: Nikolaj Brixager, 11-2: Selvmål.