Æsler grise køer og får hører til på åben gård

Foto: Jens Wollesen, Anne Wandahl

Mulstrup: Som lille pige gik Ingebritt Juul rundt i gruset på barndommens gårdsplads i Havdrup og tegnede med en pind. Hun tegnede en bondegård med plads til køer og heste og frugttræer. Men der skulle gå 50 år, før grusstregerne blev til virkelighed. Ingebritt Juuls besøgsgård på Mulstrup Gamle Skole er dansk landbrugshistorie i levende live.

Barndommens bondegårdsdrømme har dog meget mere end heste og køer. Ingebritt Juul færdes hver dag også mellem grise, hunde, katte, heste, æsler, kaniner, høns, geder, gæs og duer, men de er ikke hr- og fru hvemsomhelst blandt deres artsfæller.

– De er jo vores nationale kulturarv, dansk landbrugshistories guldhorn. Dem skal vi da bevare, erklærer Ingebritt Juul i DAGBLADET Ringsted.

Formidlingen og avlsarbejdet er sådan set hele ideen med hendes besøgsgård, hvor der ikke er restriktioner. Man må gerne klappe grisene, holde kyllingerne, ae gedekiddet, sludre med æslerne og så videre.

Vil man med Ingebritt Juul rundt til alle dyrene, forbi frugtplantagen med gamle, danske bærbuske og frugttræer, skal man have god tid.

Besøgsgården på Nordrupvej 18 i Mulstrup er åben lørdag og søndag kl.10-16 fra maj til og med august.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted.