25 år med fokus på smertebehandling

Krop & Sjæl. Inette Jensen følte sig rent til grin, da hun åbnede Alternativ Klinik i 1998. Folk betragtede det som hokus-pokus. I dag har folk fået et andet syn på alternativ behandling.

Intette Jensen etablerede Alternativ Klinik for 25 år siden. Her står hun sammen med Cristina Simonsen, der er ny behandler i klinikken.

Foto: Anders Ole Olsen

Jubilæum: Da Inette Jensen i marts for 25 år siden åbnede Alternativ Klinik i Nørregade, så var der mange, der undrede sig.

– Der var jeg rent til grin – alternativ. Folk synes det var hokus pokus, fortæller Inette Jensen.

Det syn på den alternative verden har imidlertid ændret sig. I dag er det helt normalt, at man går til akupunktur og healing.

Alternativ Klinik lejede lokaler ud til andre behandlere og en gang om måneden var der åbent hus, og det viste sig, at folk var meget interesseret.

– Det gjorde, at jeg så, der var grundlag for det, selv om folk sagde, det var hokus pokus, siger Inette Jensen.

Da hun åbnede Alternativ Klinik havde hun arbejde som regnskabschef. Hun tog så en uddannelse som lægeeksamineret fysiurgisk massør.

I 2010 flyttede Inette Jensen klinikken til Sjællandsgade 21, og samtidig skiftede den navn til Klinik Krop og Sjæl.

Forske i smerter

Inette Jensen blev så engageret i smerter, så hun tog den ene uddannelse efter den anden, for at komme smerter til livs.

– Det gjorde, at jeg begyndte at rejse ud i verden for at forske i smerter. Jeg har været hos healere på Phillipinerne, hos kloge mænd i Indien, hos indianere i Arizona for at se, hvordan de tackler smerter og forstå deres indgangsvinkler.

– Der lærte jeg en masse om deres teknikker og al den forskning afstedkom, at jeg udgav en bog om smerter, fortæller Inette Jensen.

I dag behandler Inette Jensen ikke så meget mere. Det er mest bowtech og samtaleterapi. Hun har for cirka et halvt år siden fået Cristina Simonsen ind i Klinik Krop og Sjæl, som også er bowtech-behandler.

Inette Jensen rejser stadig meget ud i verden for at dygtiggøre sig og behandle.

– Vi er nødt til at være dygtigt, hvis folk vælger at komme her, understreger Inette Jensen.

Hun oplever, at mange klienter tilkendegiver, at de er meget glade for, at der er tid til at snakke i Klinik Krop og Sjæl. Behandleren har tid til at forklare, hvad der foregår. Inette Jensen er også behjælpelig med at læse udskrifter fra læger.

Det nye er vibrationer

Den alternative verden er i stadig udvikling. Inette Jensen fortæller, at der står ny udvikling på trapperne, hvor man behandler med frekvenser og uden medicin. Hun forventer, at det bliver det nye “hokus pokus”.

– Hvis jeg kun havde 10 års jubilæum, så ville jeg uddanne mig indenfor vibrationer, slår Inette Jensen fast.

– Alting har en frekvens og energi. Det er et spørgsmål om, hvilken frekvens, man kører på. Indianerne har altid brugt det. I Indien bruger de også det med healende frekvenser, forklarer Inette Jensen.

Personligt forhold

Inette Jensen ser tilbage på 25 år med glæde og taknemmelighed. Hun har klienter, som er kommet i klinikken i alle årene. Derfor har hun fået et personligt forhold til mange.

– Det er det vi har brug for, noget medmenneskelighed, understreger Inette Jensen.

Bowtech og healingsmassage

Cristrina Simonsen er uddannet fysiurgisk massør og bowtech-behandler. Hun tilbyder også healingsmassage.

Bowtech er er en behandling med meget lette tryk forskellige steder på kroppen. Tryk, der påvirker scener og bindevæv, der hænger sammen med hele kroppen.

– Det sætter kroppen i gang med at helbrede sig selv, fortæller Cristina Simonsen.

Det kan måske godt virke lidt underligt, at hvis en klient kommer med ondt i skulderen, så er det måske et helt andet sted på kroppen Cristina Simonsen tager fat.

– Jeg kan skanne kroppen og se, hvilke muskler, jeg skal have fat i, fortæller Cristina Simonsen.

Hun kan gå ind og tage fat i gamle skader, det kan være noget, der ligger helt tilbage i den tidlige barndom.

– Hvis folk vil det, arbejder jeg på følelser. Fysiske smerter, det er en følelse, der blokerer, oplyser Cristina Simonsen.

Hun fortæller, at folk er meget fysiske i forhold til smerter. Men at arbejde med følelserne er en anden måde at tænke på.

– Med bowtech ser man mere holistisk på mennesket. Det er på flere lag, fysisk og psykisk.

Cristina Simonsen, der har været behandler siden 2004 og også har klinik i Jyderup, tager også til firmaer og giver massage. Hun er i Klinik Krop og Sjæl hver torsdag.

Cristina Simonsen er ikke færdig med at uddanne sig. Hun er i gang med at uddanne sig indenfor arvæv.

Inette Jensen, til venstre, og Cristina Simonsen tilbyder begge bowtech-behandling. Foto: Anders Ole Olsen
Inette Jensen, til venstre, har 25 års jubilæum med Klinik Krop og Sjæl. Cristina Simonsen til højre er ny behandler i klinikken.
Inette Jensen, til venstre, og Cristina Simonsen tilbyder begge bowtech-behandling. Foto: Anders Ole Olsen

Smerter er blokeringer i kroppen.