16-årig flygtede fra politiet med 160 km/t og ville slås

En 16-årig dreng, der havde kørt ræs, da han flygtede han politiet, nægtede at lade sig anholde.
En 16-årig dreng, der havde kørt ræs, da han flygtede han politiet, nægtede at lade sig anholde.

RINGSTED/SORØ: Det kunne være gået frygtelig galt, da tre unge biltyve i nat blev opdaget af en politipatrulje ved Benløse. En 16-årig dreng fra Jystrup sad bag rattet i en stjålet Peugeot 306 og sammen med sine to kammerater, en 16-årig dreng fra Ringsted og en 15-årig dreng fra Store-Merløse, besluttede han sig for at forsøge at køre fra politiet. Med hastigheder på op mod 160 kilometer i timen gik det ad landevejen mod Sorø med to politipatruljer efter sig i en hidsig biljagt, skriver DAGBLADET Ringsted.

– Flere gange kørte de over for rødt, så der var stor fare for øvrige trafikanter. Derfor vælger den ene af vores patruljer at køre ind i biltyvenes bil, da de indhenter dem på parkeringspladsen ved Sorø Hallen. Vi var nødt til at gøre alt for at sikre, at den vanvittige kørsel ikke gik ud over tilfældige trafikanter, forklarer pressemedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Der skete materiel skade på begge biler ved det kontrollerede sammenstød, der satte en stopper for de unges vanvidskørsel. Her var trængslerne dog ikke slut for betjentene, for den 16-årige fra Ringsted ville ikke finde sig i at blive anholdt. Han modsatte sig voldsomt, og politiet måtte derfor bruge politistave for at få styr på ham, mens de to andre blev anholdt uden problemer, skriver DAGBLADET Ringsted.