Uddannelse: Mange flere ansøgere til RUC

Efter et år med tilbagegang er der i årets første ansøgningsrunde kommet flere ansøgere til Roskilde Universitetet

Glæde hos rektor: RUC har flest nye ansøgere

Roskilde Universitet har størst procentmæssig fremgang i antallet af kvote 2-ansøgere blandt landets universiteter. Det kommer dog også efter en nedgang sidste år, der var større end hos de fleste andre universiteter. Foto: Lars Ahn.

Foto: Lars Ahn Pedersen

Efter et par år med corona-pandemiens hærgen, der gav ekstra mange ansøgere til universiteterne, fik Roskilde Universitet – RUC – i lighed med de fleste andre af landets universiteter en på tuden sidste år, hvor antallet af ansøgere faldt kraftigt for både kvote 1 og 2.

Roskilde Universitet har størst procentmæssig fremgang i antallet af kvote 2-ansøgere blandt landets universiteter. Det kommer dog også efter en nedgang sidste år, der var større end hos de fleste andre universiteter. Foto: Lars Ahn. Foto: Lars Ahn Pedersen

Men nu er skuden så småt begyndt at vende for universitetet på Marbjerg Mark i Trekroner ved Roskilde. Det fremgår af de nyeste ansøgningstal til kvote 2 fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

RUC har i år modtaget 988 første prioritetsansøgninger til kvote 2. Det svarer til en stigning på 33 procent i forhold til sidste år. RUC er dermed det danske universitet med den største procentmæssige fremgang i antallet af ansøgninger efterfulgt af IT-Universitetet med 26 procent og Copenhagen Business School med en fremgang på 25 procent.

Mere konkret betyder det, at RUC har fået 246 flere ansøgere via kvote 2 til universitetets uddannelser sammenlignet med sidste år.

Cirka 75 procent af de studerende kommer ind via kvote 2, de øvrige kommer ind via kvote 1, der har ansøgningsfrist senere på året. Så billedet kan ændre sig, men kvote 2-ansøgningerne kan omvendt give et praj om, hvor mange ansøgninger der kommer via kvote 1.

Rektor på RUC Hanne Leth Andersen er naturligvis glad for fremgangen.

– Vi er glade for, at vi i år har modtaget flere kvote 2-ansøgninger. Det er positivt, at flere har fået øjnene op for vores uddannelser, efter vi har gennemført en omfattende kandidatreform i 2022, og at søgemønstrene er ved at normalisere sig efter nogle specielle år påvirket af pandemien, siger Hanne Leth Andersen i en pressemeddelelse.

RUC har også for nyligt kunne notere sig en stigning i antallet af ansøgere til universitetets kandidatuddannelser.

I alt har 51.944 valgt at søge ind på en af landets videregående uddannelser, inden ansøgningsfristen udløb den 15. marts. Samlet set er det en lille stigning i forhold til 2022. Generelt er der fremgang i ansøgningerne til landets universiteter og erhvervsakademier, mens der er en mindre tilbagegang i antallet af ansøgere til professionshøjskolerne, herunder eksempelvis Absalon.

Der er ansøgningsfrist for kvote 1 til RUC og de øvrige videregående uddannelser 5. juli klokken 12.