RUC-forsker vinder HR-pris

RUC-forsker vinder HR-pris

Tina Øllgaard Bentzen Foto: Camilla Hey/RUC

Foto: Fotograf Camilla Hey

Sjælland: Lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet, RUC, Tina Øllgaard Bentzen har netop vundet en HR-forskerpris for sit arbejde med at implementere såkaldt tillidsbaseret ledelse i praksis. Prisen er uddelt af, NOCA, som er en not-for-profit forening af virksomheder inden for HR.

Konkret er prisen uddelt for en artikel i det velansete videnskabelige tidsskrift ’Public Management Review fra efteråret 2022.

RUC-forsker vinder HR-pris
Tina Øllgaard Bentzen Foto: Camilla Hey/RUC

– Som forsker kæmper man jo for at få udgivet artikler i højt rangerede videnskabelige publikationer. Men vi ved jo godt, at de sjældent bliver læst af andre end fagfæller. Derfor var det fantastisk, at jeg i forbindelse med HR-prisen kunne oversætte mit arbejde til noget, som almindelige mennesker og praktikere inden for HR kan bruge, siger Tina Øllgaard Bentzen.

Hendes forskning handler blandt andet om, hvordan en leder opbygger tillid, ikke bare til de nærmeste medarbejdere, men også hvordan medarbejdere opbygger tillid til hinanden inden for teams og på tværs af afdelinger i en organisation.

Forskningen kan blandt andet bruges i udvikling af HR-strategier inden for lederuddannelse samt til tiltag inden for afbureaukratisering og forenkling af hverdagen på arbejdspladserne. Noca, der uddeler prisen, er stiftet af CBS Executive Fonden og Institut for Organisation på Copenhagen Business School.