Eks-kommunaldirektør lander topjob i Region Sjælland

44årige Annemarie Zacho-Broe bliver ny regionsdirektør i Region Sjælland efter Per Bennetsen, der pludselig stoppede i regionen kort før nytår.

Eks-kommunaldirektør lander topjob i Region Sjælland

44årige Annemarie Zacho-Broe bliver ny regionsdirektør i Region Sjælland.

Foto: Pressefoto: Region Sjælland

Tidligere kommunaldirektør i Fredericia Kommune, Annemarie Zacho-Broe bliver ny topdirektør i Region Sjælland.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Den 44årige Zacho-Broe afløser Per Bennetsen som regionsdirektør, der pludselig meldte sin afgang efter 28 år i først Storstrøms Amt og siden Region Sjælland. Det skete i kølvandet på den såkaldt benamputationssag. Men det havde ifølge Bennetsen ingen indflydelse på beslutningen om at sige ja til jobbet som ny administrerende direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) ser frem til samarbejdet med den Annemarie Zacho-Broe, som han kalder en “samarbejdsorienteret, strategisk og innovativt tænkende leder”.

– Annemarie skal fortsætte udmøntningen af regionens strategiske kurs og udvikling. Det bliver også et stort fokus for vores regionsdirektør, at sundhedsvæsenet i Danmark er under pres og udfordret på at rekruttere medarbejdere og nedbringe ventelister.

– Jeg er sikker på, at Annemarie kommer til at gøre en stor forskel for Region Sjælland, når vi i regionerne i de kommende år sammen med regering, kommuner og praktiserende læger skal lægge trædestenene for fremtidens sundhedsvæsen, siger Heino Knudsen.

Fyret, politianmeldt og siden renset

Regionens nye topdirektør har senest været ansat som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. En post hun måtte forlade under stor mediebevågenhed efter beskyldninger om inhabilitet i en sag om borgmesterens grundkøb. Både hun og borgmesteren blev politianmeldt i sagen, hvor det også opsåd rygtehistorier om et for tæt personligt forhold mellem kommunaldirektør og borgmester.

Siden er Annemarie Zacho-Broe dog blevet frikendt og renset ad tre omgange i sagen: Først i en advokatundersøgelse af Fredericia Kommune, dernæst af Statsadvokaten i juni 2022 og endelig af voldgiftsretten i august 2022. Annemarie Zacho-Broe fik i november 2022 tildelt erstatning for forløbet.

Den nye regionsdirektør mener, at hun er kommet styrket ud af sagen:

– Jeg havde fire rigtigt gode og lærerige år i Fredericia Kommune, inden sagen ramte for to år siden. Som leder og menneske er jeg kommet styrket ud af forløbet. Når kriser rammer, skal man kunne stå fast og være rodfæstet. Man skal gå op i fakta og ikke løbe med fornemmelser, følelser og stemninger. Det er en vigtig læring, som jeg tager med mig og også vil bruge i jobbet som regionsdirektør i Region Sjælland, siger Annemarie Zacho-Broe.

Privat bor Annemarie Zacho-Broe i Aarhus sammen med sin mand og tre teenagebørn. Hun skal nu i gang med at finde “en god løsning” på at få job- og familieliv til at hænge sammen. I første omgang en model, hvor hun kan “rykke fysisk tættere på regionen i hverdagen”, lyder det fra den nye regionsdirektør.