Gymnasieelever sætter verdensmål på den lokale valgdagsorden

KV21: Rudersdal Bibliotekerne inviterer til Danmarks Største Vælgermøde på Hovedbiblioteket i Birkerød.

Foto: Rudersdal Bibliotekerne

Rudersdal: På tirsdag i næste uge kan man blive klogere på, hvor krydset skal sættes til kommunalvalget 16. november. Samtidig er det en mulighed for at få indblik i , hvad der især optager unge Rudersdal-borgere, skriver Rudersdal Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Bibliotekerne inviterer nemlig til ’Danmarks Største Vælgermøde’ på Hovedbiblioteket i Birkerød, hvor DR’s klimakorrespondent Thøger Kirk styrer debatten, når lokalpolitikere og gymnasieelever debatterer verdensmål og bæredygtighed i Rudersdal.

Hovedbiblioteket Birkerød d678ebae-c638-4a05-9766-4ef7ce11558c

– I et efterår med kommunalvalg er der helt aktuelt et særligt fokus på det nære demokrati og den demokratiske samtale, som fællesskaber og oplevelser på biblioteket kan bidrage til, siger bibliotekschef Maria Nielsen Westbrook i meddelelsen, og fortsætter:

– Vi inviterer blandt andet til filosofisk salon om magt og frihed 4. november. Og til ’Danmarks største vælgermøde’, hvor borgerne og lokalpolitikere mødes på biblioteker over hele landet 26. oktober.

Thøger Kirk er DR’s indlandskorrespondent. (© DR) d678ebae-c638-4a05-9766-4ef7ce11558c

Valg og demokratiuge

På rigtig mange biblioteker rundt om i landet afholdes der vælgermøder samtidig denne tirsdag. Det er Danmarks Biblioteksforening, der har taget initiativet til ’Danmarks Største Vælgermøde’, som optakt til kommunalvalget og som starten på Bibliotekernes Demokratiuge i uge 43.

På Rudersdal Bibliotekerne er det 60 unge fra Birkerød og Nærum Gymnasium, som sætter dagordenen.

I løbet af dagen deltager de i demokrati-bootcamp på Hovedbiblioteket, og klokken 19.30 lægger de unge op til debat med lokalpolitikere og borgere om bæredygtighed og verdensmål i Rudersdal Kommune. DR’s klimakorrespondent Thøger Kirk, er moderator for valgmødet.

Mere info og gratis billet til valgmødet fås på rudbib.dk

Også for børn

Uge 43 er også ugen, hvor alle landets biblioteker inviterer børnene til Børnevalg, hvor de kan stemme på deres kandidat, lige som de voksne, her er det blot kandidater, som børnene kender fra deres yndlingsbøger

I Rudersdal kan de yngste borgere komme en tur i stemmeboksen og stemme på deres kandidat til Børnevalg 2021 på bibliotekerne i både Birkerød, Holte og Nærum fra 1. til 15. november.