Videnskabelige nørderier trak sommerfolket til festival i kalkbrud

Videnskabelige nørderier trak sommerfolket til festival i kalkbrud
Foto: Per Christensen

Kalkbruddet i Klint viste sig fra sin flotteste og varmeste side, da Summer Bloom Festival torsdag eftermiddag for første gang bød velkommen til en kombination af nørdet geologi-snak og sommerfuglesnak akkompagneret af musikalske indslag og skyllet ned med et udbud af lokalt producerede føde- og drikkevarer.

– Vi er kommet på grund af det hele. Vi kender vi Bloom fra deres arrangementer i Søndermarken i København, hvor vi bor, fortalte familien Pedersen der ferierer i sommerhuset i Veddinge Bakker, men havde sat kursen mod kalkbruddet i Klint sammen med cirka 750 andre.

– Der er helt udsolgt. I Søndermarken på Frederiksberg er der en overvægt af unge nysgerrige og videbegærlige kvinder blandt publikum, men her er det lidt mere de unge børnefamilier og folk, der kender os fra Søndermarken, fortæller festivalleder Svante Lindeburg, der i første omgang takkede nej, da geologi i geopark Odsherred, Jakob Walløe Hansen henvendte sig for to tre år siden.

– Der var vores fokus på Søndermarken. Men så kom corona og ændrede vilkårene og vi måtte tænke ud af boksen, da vi ikke kunne samle så mange, som vi gerne ville i København. Så i stedet er festivalen kommet til dem, hvor de er om sommeren, fortæller han videre.

Fra scenen kunne de fremmødte blandt andre høre den verdenskendte grønlandske geolog og professor Minik Rosing tale om den natur og geologi der omgav dem.

– Al viden vi behøver, kommer ud af disse sten og bakker, sagde han blandt andet inden han overlod scenen til en snak om sommerfuglenes betydning.