– Vi er så stolte og ydmyge

Fødevarepris: Købmandsparret Marianne og Bent Kristensen er nomineret til Fødevareprisen ved OdsHædring 2022.

Fødevareprisen: - Vi er så stolte og ydmyge

Købmandsparret Marianne Kristensen og Bent Kristensen er nomineret til fødevareprisen ved OdsHædring 2022 for deres samarbejde med de lokale fødevareproducenter. Pressefoto

Odsherred: Marianne og Bent Kristensen har siden 2019 drevet købmandsforretning i Ordrup. Her samarbejder de med fødevareproducenter. Derfor er de blandt de tre nominerede til Fødevareprisen ved OdsHædring 2022, som finder sted 3. februar 2023 i Vallekilde-Hørve Kultur- og Idrætscenter i Hørve.

– Marianne og Bent er et købmandspar, som virkelig ikke kan lade være med at drive købmandsforretning. De er utrolig passionerede og går op i sublim kundeservice og har et flot sortiment af lokalt fremstillede produkter i deres forretning, lyder det i indstillingen til prisen.

– Jeg har drevet købmandsforretning i København i over fyrre år. Og så flyttede vi hertil for fire år side, og her gør vi meget ud af de lokale ting, siger Bent Kristensen, der samarbejder med omkring 25 af af de lokale fødevareproducenter og gårdbutikker. Og vi tager det samme for varerne, som de gør i gårdbutikkerne, fortæller købmanden, der gør meget ud af at lytte til kundernes ønsker.

– Vi havde ikke regnet med at blive nomineret. Men vi er virkelig glade for det, og det skal også komme vores kunder og dygtige personale til gode, hvis vi vinder, siger købmanden, der holder lukket i vinterhalvåret, men åbner igen den 23. marts, når der igen er ved at komme gang i produktionen af de lokale råvarer.