Verdenskendt tegneserie-band skyder Vig Festival i gang

Vig Festival havde ellers lukket for tilgang til musikprogrammet og fordelt spilletiderne på scenerne – men der blev plads til ekstra musik, blandt andet tegneserie-bandet Cartoons.

Verdenskendt tegneserie-band skyder Vig Festival i gang

Tegneserie-bandet Cartoons er pladeaktuelle - efter 20 år - med singlen “Shots” og skyder Vig Festival i gang på den uofficielle åbningsdag. PR-foto

Én af Danmarks største musikeksport-succeser Cartoons har udgivet den første single “Shots” efter 20 års radio-tavshed, og til juli kan tegneserie-bandet opleves live på Vig Festival på den uofficielle åbningsdag, hvor der er gratis adgang til Heartbeat og området omkring teltscenen.

– Vi har lige fået lidt ekstra til programmet, siger festivalleder Ole Rasmussen.

Vig Festival havde ellers lukket for tilgang til musikprogrammet og fordelt spilletiderne på scenerne – men der blev plads til ekstra musik.

Danske Cartoons slog igennem i slutningen af 1990'erne og fik international succes med "Witch Doctor" og "Dooh Dah" fra albummet “Tonnage”.

Har levet på nettet

Angrebet på World Trade Center i New York i 2001 satte en stopper for bandets verdensturné og for alle udadvendte aktiviteter, fremgår det af en pressemeddelelse.

Men i spillepausen har Cartoons levet videre på nettet, blandt andet på TikTok, og musikken har været brugt i tegneserie-sitcom’en “The Simpsons”.

Bandet blev gendannet i 2018 til “Vi elsker 90'erne”-koncerterne, og i 2020 begyndte Cartoons at arbejde med DJ og producer Kenneth Bager.

Fest-orkestret The Powls kommer til Vig Festival. PR-foto

Udover Cartoons afslører Vig Festival – som ekstra navne – også festorkestret The Powls, kendt for at vælte Smukfest og Nibe Festival år efter år, hiphop-kvartetten Fuld Effekt, der sidste år spillede på Heartbeat på Vig, samt duoen Statisk.

Fuld Effekt er tilbage på Vig Festival. Foto: Carsten Andersen