Varmtvandsbeholderne bliver udskiftet efter legionellafund

I løbet af denne uge bliver varmtvandsbeholderne på plejecentret Solvognen i Højby skiftet. Det sker efter en borger fik konstateret legionærsyge.

Efter legionella-fund: Nu bliver plejecentrets varmtvandsbeholdere skiftet
Foto: Preben Moth

Varmtvandsbeholderne på Plejecenter Solvognen bliver udskiftet i denne uge. Det sker efter at der tidligere i januar 2023 blev konstateret legionella på plejecentret i vandprøver, skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse tirsdag aften.

I begyndelsen af januar 2023 blev en beboer på Plejecenter Solvognen testet positiv for legionærsyge. En efterfølgende vandprøve fra plejecentret viste forhøjede værdier af legionella-bakterien. Inden prøveresultatet blev modtaget gennemførte plejecentret en præventiv gennemskylning af varmtvandsanlægget med 70 grader varmt klorholdigt vand. Der er ikke konstateret yderligere tilfælde af Legionærsyge på plejecentret, noterer kommunen i sin pressemeddelelse.

For at forebygge at en lignende situation kan opstå igen på plejecentret, bliver varmtvandsbeholderne udskiftet i denne uge. Der bliver desuden taget endnu vandprøve, så der er sikkerhed for at der ikke længere er forhøjede værdier af legionella-bakterien.

”Mange i Odsherred er forståeligt nok bekymret over Legionella lige nu. Det skal være sikkert og trygt at være beboer på Odsherreds plejecentre. Udover at vi har skyllet varmtvandssystemet igennem, udskifter vi derfor også selve varmtvandsbeholderne. Det gør vi for at være helt sikre på, at vi kommer problemet med Legionella til livs,” siger Henriette Juhl, der er afdelingsleder for plejecentrene i Odsherred i pressemeddelelsen.

De nye varmtvandsbeholdere forventes at være installeret på fredag den 3. februar 2023.