Var det noget med en cola?

Et par frivillige fra NaturplejerKorpset i Odsherred besluttede sig nyligt for at samle skrald på et lille stykke af Holbækvej – skråt ud for “graffiti-gården” på Holbækvej 15.

Selv om turen kun dækkede 150 meter af den flere kilometer lange vej, bød strækningen på flere interessante fund.

Et af disse fund var en glasflaske fra Coca-Cola, som lå under nogle træer på vigepladsen ved rundkørslen. En hurtig søgning på nettet viser, at flasken er fra midten af 1980’erne.

– Det er vildt, for den så helt ny ud, siger naturplejer Anne Pernille Olsen, som fandt flasken, der som alle flasker kan ligge i naturen i op til en mio. år.

Derudover fandt naturplejerne emballage af mærket Plumrose, som der har været oksekødssuppe i – tydeligvis af ældre dato, men tallene var ikke til at se. Der var også en pose flæskesvær med udløbsdato i maj 1999, en halstabletpose fra 2001, en øldåse fra 2005 og 10 år gamle slikposer.

Måske er dette et fund for feinschmeckere. NaturplejerKorpset gætter på, flasken er fra 1980’erne. Foto: Signe Eurén Mortensen

– Vi vadede decideret rundt i skrald i et krat, der ligger ud til Holbækvej. Det kan sagtens være en gammel mødding, som nærmest ser ud til at få nyt påfyld hele tiden, fortæller NaturplejerKorpsets tovholder, Signe Eurén Mortensen.

Det er en ulige kamp, Anne Pernille Olsen og hendes lige kæmper for at holde Odsherred ren for affald i naturen, men de kæmper den alligevel. Foto: Signe Eurén Mortensen

Det er ikke første gang, naturplejerne finder gamle ting. Tidligere har korpset fundet en Tulip baconemballage fra 1964, syv mælkeposer fra 1970’erne, slikposer fra 1980’erne, chipsposer fra 90’erne og meget mere.

Alt sammen hevet op af Odsherreds muld.