Undskyldning ikke nok til at lappe tillidsbrud

– Det er jo nemmere at bede om tilgivelse, end tilladelse, konstaterer R-politiker efter borgmester undskyldte fremgangsmåde i sag om museumsbesparelser.

Borgmester-undskyldning ikke nok til at lappe tillidsbrud

Thomas Nicolaisen har ikke besluttet sig til, hvad han vil gøre i sagen om besparelser på Museum Vestsjælland, når den præsenteres for byrådet i april.

Foto: Torben Andersen

En undskyldning fra borgmester Karina VIncent, er ikke nok til at genoprette tilliden mellem hende og r-politikeren Thomas Nicolaisen.

Da R-politiker Thomas Nicolaisen i sidste uge ad omveje blev oplyst om spareplaner for Museum Vestsjælland, hvor han er næstformand i bestyrelsen, sendte han fluks en “svada af tillægsord”, som han kalder det, til borgmesteren og kommunaldirektøren. Her lagde han ikke fingrene imellem over den manglende orientering om sparekravet. og meddelte at han trak sig fra sin bestyrelsespost.

– Jeg fik et opkald af borgmesteren bagefter, som undskyldte. Men altså. Det er jo nemmere at bede om tilgivelse end tilladelse, som man siger, noterer han sig.

Siden han trådte ind i museets bestyrelse som næstformand efter kommunalvalget i 2021 har han og de øvrige bestyrelsesmedlemmer lagt et stort arbejde i blandt andet en ny økonomiaftale med alle seks kommuner, som efter en økonomisk stramning undervejs gled ned de fleste steder.

Det arbejde anser han nu for spildt, og den måde borgmester og kommunaldirektør har fortiet sparekravet og hvordan han fik orienteringen, har drænet lysten til at fortsætte arbejdet.

– Det er ikke for at smide Museum Vestsjælland under bussen, for de klarer sig jo nok uden mig. Men det her, var en af de ting, som jeg havde med mig ind (i konstitueringen efter kommunalvalget, red.), hvor jeg sagde, at jeg ønskede at lægge nogle kræfter. Men det her er jo til grin, lyder det.

Han vil nu afvente, at sagsfremstillingen i forbindelse med byrådets behandling af sagen, bliver fremlagt, før han tager stilling til, hvad han vil gøre.

Karina Vincentz har ikke ønsket at uddybe sagen overfor Nordvestnyt, men som en kommentar til Thomas Nicolaisens opslag om sagen på Facebook, erkender hun, at informationsniveauet ikke har været godt nok.

“Burde jeg have informeret dig? Ja, i bagklogskabens lys, havde jeg gjort det, hvilket jeg også mundtligt har undskyldt overfor dig. Det gør jeg også gerne på skrift”, skriver hun og understreger, at der ikke er truffet nogen beslutning endnu.

“Beslutningen er ikke truffet. Det kan en borgmester ikke gøre. Derfor kommer den til politisk behandling i byrådet”.