Teater-talk: Om angsten for at gå alene hjem

Teater-talk: Om angsten for at gå alene hjem

Mei Oulund er alene på scenen i hendes stykke “Jeg går!” - om angsten for at gå alene hjem. Som optakt kører Odsherred Teater en debat-aften. Foto: Lars Wahl

Vold mod kvinder, voldtægter og drab fylder meget i medierne, og der er stor fokus på, at kvinder kan være særligt udsatte, og at det påvirker og begrænser deres liv.

Som optakt til monologen “Jeg Går!”, der er en del af Odsherred Teaters dobbeltforestilling “To For Én” , hvor den anden monolog er “Alt er floskler”, holder teatret onsdag 5. april kl. 19.30 en debat-aften om angsten for at gå alene på øde og mørke steder.

En angst, der umiddelbart kan virke irrationel, men som de fleste kvinder kan nikke genkendende til.

– Vi får besøg af nogle mennesker med forskellige vinkler på, hvorfor denne angst er blevet så væsentlig en del af vores samfund. Blandt andre Inge, lokal forebyggelsesbetjent og tidligere politi-efterforsker. Hun fortæller om sin egen angst, sit job, og om hvordan kulturen har ændret sig indenfor politiet i forhold til voldsramte kvinder.

– Vi får også besøg af Ida – en ung kvinde – og taler med hende om de strategier, hun bruger, når hun skal alene hjem om natten, og Jette, der slet ikke kender til den angst, lyder det i en pressemeddelelse fra teatret.

Skuespiller og dramatiker Mei Oulund er vært og tovholder på debat-arrangementet. Hun har skrevet og spiller selv forestillingen “Jeg Går!”, der bygger på egne oplevelser.

Forestillingen kan ses sammen med “Alt er floskler” på Odsherred Teater fra 4. maj.

“Jeg Går!” spiller også på teaterfestivalen “CPH Stage” i juni og på “Enestående” – festival for soloforestillinger – i Aarhus i efteråret.