Succes med at forlænge sommerhus-sæsonen i Odsherred

VisitOdsherred har med succes fokus på de mange landliggere for at udskyde tidspunktet, hvor sommerhuset lukkes ned for vinteren. 18.-20. november er der igen Landliggerweekend – rettet mod sommerhus-livet.

Succes med at forlænge sommerhus-sæsonen i Odsherred

Turistchef Claus Rex, VisitOdsherred: - Vi vil gerne give sommerhusejerne en masse gode grunde til at udskyde det øjeblik, hvor de lukker sommerhuset ned for vinteren. Foto: Torben Andersen

VisitOdsherred har de senere år drejet strategien, så der satses mere og mere på at ramme den store målgruppe landliggere (sommerhusejere) og lidt mindre på målrettet at jagte nye turister.

Ét af tilbuddene til sommerhusejerne er Landliggerweekend 18.-20. november.

– Tidligere har vi brugt meget energi på markedsføring af Odsherred på det tyske marked, men det har vi skåret ret meget ned på nu. Nu arbejder vi mere målrettet på vores landliggere – hvor de er i deres liv, deres behov og interesser. Vi har en sommerhus-målgruppe, især i København, som vi rigtigt gerne vil i dialog med, siger turistchef Claus Rex.

Der ligger et stort potentiale i at få landliggerne til at blive flere uger i deres sommerhus, inden de lukker det ned for vinteren.

Jo flere uger, sommerhusejerne bruger i deres sommerhuse, før de lukkes ned for vinteren, jo mere smitter det positivt af på det lokale butiks- og erhvervsliv, blandt andet supermarkeder, håndværks-firmaer, bilforhandlere og hvidevareforretninger.

Også restauranter, specialbutikker og kulturliv nyder godt af det, når sommerhusejerne venter med at lukke sommerhusene af for vinteren.

Ret massivt program

– Vi har haft ret stor succes i Odsherred med at forlænge den klassiske sommerhus-sæson juli, august og september, så efterårsferien nu er kommet med som en attraktiv tid at være i sommerhus. Det har vi gjort med et ret massivt program, og de erfaringer bruger vi nu i forsøget på at forlænge sæsonen yderligere.

– Blandt andet med Landliggerweekend, hvor vi har samlet en masse gode tilbud og aktiviteter, som henvender sig specielt til sommerhusejere, fortæller Claus Rex.

Dit sommerhus er også et skønt efterårshus, lyder sloganet for Landliggerweekend, hvor sommerhusejerne kan opleve sommerhus- og fritidslivs-rettede aktiviteter, blandt andet i Asnæs Centret, Nykøbings gågade, Anneberg Kulturpark, Sidinge Gårdbutik og på Dragsholm Slot.

Helårs rekreativt hus

– Vi vil gerne give sommerhusejerne en masse gode grunde til at udskyde det øjeblik, hvor de lukker sommerhuset ned for vinteren. Og jo tættere, vi kan komme på jul, jo større sandsynlighed er der for, at nogle også vælger at holde deres jul i Odsherred.

– Og så nærmer vi os jo, at landliggerne mere og mere oplever sommerhuset i Odsherred som et helårs rekreativt feriehus, siger Claus Rex.