Solcelle-park: Forslag om mageskifter udsætter plan-afgørelse

Efter forslag fra Socialdemokratiet udsættes plan-behandlingen for den kommende Solpark Lammefjord til et nyt møde i vækst- og udviklingsudvalget.

Solcelle-park: Forslag om mageskifter udsætter plan-afgørelse

Solcelle-parken på Lammefjorden nær Gundestrup er her indtegnet på et foto taget på Rute 21. Illustration: Momentum

Kan der ved mageskifter mellem lodsejere på Lammefjorden skabes mere sammenhæng i det areal, som skal huse Momentum Gruppens kæmpestore solcelle-felt Solpark Lammefjord?

Og vil man – som sidegevinst ved jord-bytningerne – kunne opstille flere solceller og dermed undgå tre vindmøller i området med den kommende solcelle-park.

Det forslag bragte Socialdemokraternes Felex Pedersen med til tirsdagens møde i vækst- og udviklingsudvalget.

Forslaget fik udvalget til at udskyde den sidste behandling af kommuneplan-tillæg og lokalplan for Solpark Lammefjord. Foreløbig i en uge. Tirsdag den 21. marts er der indkaldt til ekstraordinært udvalgsmøde, hvor sagen er eneste punkt på dagsorden, oplyser formand Mathias Hansen (V).

Øger den grønne profil

– Vi har nu bedt administrationen undersøge, om der er nogle lodsejere, som går med et reelt ønske om at mageskifte, så vi kan undgå, at der kommer til at ligge mark inde i solcelle-parken. Det er juridisk ret simpelt at mageskifte, og vi mener, at det vil kunne klares hurtigt.

– Den nye solcelle-park vil øge den grønne profil i kommunen, og vi vil godt skynde os, så vi ikke forsinker projektet, siger Mathias Hansen.

Han håber, at kommuneplan-tillæg og lokalplan for Solpark Lammefjord kan færdigbehandles på det ekstraordinære møde i vækst-og udviklingsudvalget tirsdag i næste uge, så sagen kan sendes til økonomiudvalg og byråd.

Derefter skal kommuneplan-tillæg og lokalplan sendes i høring.

Solcelle-parken skal opstilles på et areal på 135 hektar under Skallesøgaard Gods, der er ejet af Christian Arnstedt.

Celler erstatter møller

– På borgermødet i Asnæs den 26. oktober var der lodsejere og naboer til solcelle-parken og vindmøllerne, som hellere vil have endnu flere solceller, hvis man så kan undgå vindmøllerne, siger Felex Pedersen fra Socialdemokraterne, der sidder i vækst- og udviklingsudvalget.

– Flere lodsejere har henvendt sig, siden sagen sidst var i vækst- og udviklingsudvalget, med et ønske om at få mageskifte af matrikler undersøgt. Og om opsætning af flere solceller vil kunne erstatte opstilling af de tre vindmøller syd for Grevinge?

– Socialdemokraterne ønsker sagen udsat, så Momentum, lodsejere og administrationen kan få undersøgt mulighederne, siger Felex Pedersen.