Skærpet indsats mod ulovlige åleruser

Efter fundet af to ulovlige åleruser i Lammefjordskanalerne vil fiskerikontrollen være ekstra opmærksomme på anmeldelser fra området.

Tidligt mandag morgen tog Fiskerikontrollen i Roskilde ud til Lammefjordskanalens Sydkanal omkring Sandby for at beslaglægge to åleruser, som en lokal sportsfisker fik på krogen i weekenden. Åleruserne var nemlig hvinende ulovlige på flere punkter, fortæller sportsfiskeren Rune Hylby.

– De var umærkede og havde ingen stoprist. Og derudover var ruserne bundet sammen og sat ud i ålens fredningstid, forklarer sportsfiskeren, – Da jeg kom hjem ringede jeg både til fiskerikontrollen og til Anders Brown-Petersen fra Odsherreds Sportsfiskerforening, da det er dem, der har fiskeretten, forklarer Rune Hylby.

Det er Odsherred Sportsfiskerforening, der har fiskeretten over hele kanalsystemet, der er over 40 kilometer langt. og alle, der ønsker at fiske i Lammefjordens kanaler henvende sig til foreningen i Odsherred, også selvom man fisker på den anden side af kommuneskiltet.

Læs hele historien i Nordvestnyt onsdag