Sigtet for container-brand i Vig Festivals håndværkerby

Længere tids efterforskning har ført til, at lokalpolitiet i Holbæk har anholdt tre mænd på 15, 24 og 25 år fra Odsherred, der sættes i forbindelse med containerbranden i Vig Festivals håndværkerby på Holbækvej i Vig den 9. marts ved 21.45-tiden, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

– De to ældste blev sigtet for brandstiftelse på container-opbevaringsstedet, mens den nu 15-årige kun var 14 år på gerningstidspunktet og derfor ikke formelt kunne sigtes i sagen, udtaler Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

– Alle tre blev afhørt til brandsagen og havde en forsvarer til stede i forbindelse hermed. En repræsentant for de sociale myndigheder var tillige til stede i forbindelse med afhøringen af den nu 15-årige dreng, oplyser Martin Bjerregaard.

– Alle tre anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen, efter at de nærmere omstændigheder og grundlaget for en eventuel fremstilling i grundlovsforhør havde været nøje vurderet af anklagemyndigheden. De tre er fortsat sigtet i brandsagen og vil derfor høre nærmere fra politiet og anklagemyndigheden, når et erstatningskrav er opgjort, og sagen skal afgøres, siger politiets kommunikationsmedarbejder.

De samlede skader i Vig Festivals håndværkerby er netop gjort op til 1,4 mio. kr. – dobbelt så meget som først antaget, oplyser festivalformand Ole Larsen.

Den største post er festivalens el-kabler og andre el-artikler, der sammen med værktøj og andet indhold, samt de udbrændte containere, udgør de 1,25 mio. kr.

De resterende 150.000 kr. dækker ødelæggelsen af håndværkerbyen, ejet af VF Ejendomme, med skurvogn, halvtag og borde-bænkesæt på terrassen, oplyser Ole Larsen.