Sebastian tog publikum med – som i et eventyr

Det tætpakkede publikum i Vig Festivals Scene 21-telt fik en fantastisk, flyvende færd i selskab med national-skjalden Sebastian og hans sangskat, torsdag.

– Ingen skal stjæle fra børnenes fantasi, sang folkesangeren, der i årtier har forsynet børn og voksne med højkaliber, billedskabende brændstof til den indre biograf.

Og absolut syng-med-vanedannende melodier. Det kan ingen være i tvivl om, efter at have hørt unge som gamle skråle »måske ku' vi, måske ku' vi finde noget at bruge hinanden til, jeg tror jeg er for træt nu til det, i stort kor i Scene 21-teltet.

Her var ingen for trætte, det vrimlede med friske bud på, hvilke sange Sebastian burde synge fra scenen – lige fra »Ostesangen« til »Romeo og Julie«, skrålet i kor af voksne mænd med fadøl.

Men de fik »Den lille malkeko« (og fik lov til at fløjte med i kor), »Hodja fra Pjort« og »Du er ikke alene« (der er én, der følger dig som kor-svar), og det var helt på det rene, at alle i teltet havde det helt på samme måde med Sebastian: De kunne ikke få nok, så han måtte ryste op med ekstranummer, »Når lyset bryder frem«, stemningsfuldt startet af publikum, med Sebastian som akkompagnatør:

– Du lille barn, du er på vej til drømmeland. Pludselig møder du en mærkelig mand. Han ta'r dig med over det dybe vand…

Sebastian var den »mærkelige« mand, alene med sin guitar, der tog publikum med over det dybe vand til en fremmed strand, som i et eventyr.