Rock-musikere i nyt initiativ: Hal-bal i Borren

Kulturen skal være en markant spiller, der skal have sin plads i det nye Borren – Højby Kultur- og Idrætscenter. Det har formand for Samarbejdsudvalget i Højby, Thomas Nicolaisen, flere gange udtalt, og det har to lokale iværksættere – rock-musikerne Tonny Lynge og Thomas Winther – nu tænkt sig at gøre noget ved.

Den 9. marts inviterer de – i samarbejde med Benny Haagensen Knudsen fra Café Solvogn og Café Borren – til det første »Halbal i Borren« med mad og hygge, cover-musik og dans.

– Vi har netop fået opført to nye kultur- og idrætscentre i Odsherred, Borren i Højby og Vig-hallen. Vores nye event handler om at skabe liv i de nye rammer og give mulighed for at samles om én fælles ting – musikken og kærligheden til den, siger initiativtager til »Halbal i Borren«, Thomas Winther.

Hal-ballet indledes med fælles spisning af en streetfood-inspireret buffet, kreeret af Café Solvogn, mens musikanten Jonas underholder med akustiske cover-numre.

Herefter går bandet Andreas & Company på scenen og spiller op til dans. Kvartetten er leveringsdygtig i hits og sange fra de sidste fem årtier, lige til at synge med på og danse til.

Den sidste del af hal-ballet overlades til det lokale rockband Overload, der er kendt fra Asgaard Rock Festival i Asnæs, Danmark Dejligst i Egebjerg og pop-up-koncerten ved Café Korn i Holbæk til aftensalg i Ahlgade. Overload spiller kendte rocknumre – fra D-A-D, Gasolin' og Roxette til Volbeat og Steppenwolf. De to halbal-initiativtagere Tonny Lynge og Thomas Winther er med i Overload.

Dele af teamet bag Asgaard Rock Festival og holdet bag Haveje ved Højby bidrager med hjælp til arrangementet.

– Vi håber, at folk støtter op om det, så hal-ballet bliver en succes. Vi vil jo gerne kunne gentage det, også i den nye Vig-hal. Og næste gang kunne det være med et større musiknavn, hvis folk tager godt imod vores nye initiativ, siger Thomas Winther.