Rekord-overskud uddeles

Musikfestivalen Nakkefestival fik et større overskud end nogensinde efter sidste års festival, og de 153.078 kr. er nu givet videre ved en fest med underholdning og dansemusik til sent på natten på Bolsjefabrikken i København.

De 122.463 kr. gik til Gadejuristen og 30.615 kr. til projektet »Del Din Passion« fra Skolen på Molen i Nykøbing.

Pengene til Skolen På Molen skal bruges til radioudstyr, så de unge kan producere podcast-udsendelser. Det er en særlig god måde at give unge mulighed for at udtrykke sig, oplyser Nakkefestivals talsperson Rasmus Nicolo efter at have talt med folkene bag projektet.

– »Del Din Passion« var mødt op til festen for at fortælle om, hvor vigtigt det er for unge i Nykøbing at have dette tilbud. Det giver dem erfaringer og færdigheder, der styrker dem. Sandy fra projektet læste et digt op, der handlede om de udfordringer, man som ung møder, når man ikke passer ind i de såkaldt »normale« rammer. Det passer rigtigt godt ind i ånden på Nakkefestival, siger Rasmus Nicolo.

– Nakkefestival blev startet af unge, der følte, at der ikke var et tilbud, som passede til dem, så de skabte deres eget alternativ – Nakkefestival. Vi holder af det skæve og det anderledes. Vi holder af at være inkluderende og åbne overfor alle typer mennesker, især dem der ikke helt føler sig hjemme i det, flertallet betegner som normen, siger talsmanden.

Gadejuristen skal bruge pengene på arbejdet med at hjælpe udsatte og hjemløse med juridisk rådgivning.

– Formanden for Gadejuristen var mødt op sammen med en medarbejder, en tidligere stofbruger. Hun fortalte, at Gadejuristen hjalp hende igennem en svær periode, og at hendes arbejde hos Gadejuristen har hjulpet hende til at finde styrke og motivation, fortæller Rasmus Nicolo.