Prideflag på rådhuset skaber hed debat

Byrådsmedlem Felex Pedersen (S) fik mindre shitstorm, da han satte billede af prideflag i et opslag på Facebook.

Debat: Det næste bliver vel et nazi-flag

Prideflag på rådhuset skaber hed debat

Foto: Felex Pedersen

“Det er ikke i orden på et rådhus , helt uacceptabelt”

“Man kan godt være mangfoldig, ved kun at flage med Dannebrog… alt andet er upassende ved et dansk kommune kontor…..”

“Ikke i orden at flage med regnbueflaget, men det vel igen en embedsmand der har taget den beslutning.”

“Total aparte flag tendens”.

“Det næste bliver vel et nazi-flag”

Kommentarfeltet blev hurtigt fyldt op med vrede kommentarer, da byrådsmedlem Felex Pedersen forleden til et udvalgsmøde fik øje på det regnbue-flag, som vejede side om side med det ukrainske flag og Dannebrog i rådhusets flagstænger.

Det stribede, kulørte flag, som er symbolet for LGBT+ miljøet verden over, er frem til på søndag hejst ved rådhuset, som en markering af, at kommune ønsker at sætte fokus på mangfoldighed og på de lokale LGBT+ personers forhold og trivsel.

– Jeg synes det var så smukt med de tre flag mod den blå himmel, fordi det er dejligt at være en del af en kommune, hvor vi har plads til alle. Jeg satte billedet på min Facebookprofil, og skrev “Odsherred er mangfoldig”, og havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det kunne give ballade, siger Felex Pedersen.

En af kommetarerne kom fra Felex Pedersen byrådskollega, Maria Liv Holck (NB), som undrede sig over, at der kunne hænge et regnbueflag i kommunale flagstænger.

– Helt uacceptabelt at flage med regnbueflaget på rådhuset og i øvrigt har jeg spurgt ind til, hvem der har besluttet den uden at politikerne har været involveret, skriver Maria Liv Holck.

Nordvestnyt har uden held forsøgt at få en kommentar fra Maria Liv Holck til sagen.

Felex Pedersen er trist over de negative kommentarer om regnbueflaget.

– Det er jo ikke et kun et foreningsflag. Det er et statement om at vi støtte op om alle slag mennesker, og at der er plads til alle. i Odsherred. Præcis som det ukrainske flag er et statement om at vi er imod krigen i Ukraine, og støtter det ukrainske folk. Jeg bliver sgu lidt trist over, at folk ikke kan tænke så langt, siger Felex Pedersen.