Præmie til skuespiller for Twin Peaks-teater

Foto: Peter Andersen

Skuespiller Henrik Ipsen, der er en del af Odsherred Teaters faste trup, har fået tildelt en præmiering fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst for sit fremragende arbejde med casting af odsinger til opsætningen af stjerne-instruktørerne Fix & Foxys grænsesøgende road-trip »Velkommen til Twin Peaks«.

– Castingen fra Henrik Ipsens hånd er brilliant, lyder begrundelsen fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst.

Med prisen følger 25.000 kr.

Leder af Odsherred Teater, Simon Vagn Jensen, er glad og stolt.

– Det er godt set, at udvalget giver præmieringen til en lidt anden side – castingen – end til instruktør eller dramatiker. Man har valgt at anerkende det arbejde, der ligger bagved forestillingen – arbejdet med almindelige mennesker i lokalområdet. Jeg er hamrende stolt, siger teaterlederen.

Forestillingen, inspireret af kultserien »Twin Peaks«, drives frem med ægte hjerteblod af en flok modige odsinger. De byder indenfor i privatlivet i biler og stuer, og i lampe- og stearinlys-skæret fortæller de stærke, ærlige, dyster-mørke, dramaturgisk anlagte historier om egne livskriser, vigtige vendepunkter, uundgåelige konfrontationer, kærlighed, uro og angst, mod, dødsfald, skilsmisse, hustruvold, stress, mobning, udbrændthed, forældresvigt, for meget omsorg.

Om drømmene om bedre liv, om de vigtige små og store skridt for at ændre en ellers farefyldt livsbane.

Publikum er på et roadtrip, langt fra teatersalens comfort zone, ude i virkeligheden hvor replikker er erstattet af livshistorier, fortalt af de medvirkende.

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst præmierer også Marie Rosendahl Chemnitz' scenografi, som kaldes nænsom og begavet.