Politikere vil smage på ældremad

Social- og sundhedsudvalget vil sammen med Ældrerådet besøge det omdiskuterede madfirma Kram Madservice i Køge, der fra den 1. april skal levere mad til udeboende pensionister i Odsherred.

Foto: Per Jensen.
Prøvesmagning af ældremad på plejecentret Solvognen i Højby. Foto: Per Jensen
Prøvesmagning af ældremad på plejecentret Solvognen i Højby. Foto: Per Jensen Foto: Per Jensen

Social- og sundhedsudvalgets ny udvalgte medlemmer får nu ved selvsyn mulighed for at konstatere hvorfor den nye madordning med Kram Madservice har været så omdiskuteret rundt omkring i Odsherred. Seks af udvalgets syv medlemmer har tænkt sig at tage med ældrerådet på besøg hos Kram i Køge for dels at se nærmere på virksomheden, der i fremtiden står for madleverancerne til udeboende ældre i Odsherred, dels for selv bogstaveligt talt at prøve at smage på stridens kerne.

– Efter vores seneste udvalgsmøde har vi haft en snak med ældrerådet, der jo også er nyvalgt. De har tænkt sig at arrangere et besøg hos Kram Madservice i Køge, hvor der blandt andet skal arrangeres en prøvesmagning af den mad som Kram kan levere. Vi har besluttet at udvalget gerne vil med på det besøg, siger formand Michael Kjeldgaard.

– Det gør vi for at vi ved selvsyn kan konstatere forholdene på Kram, for at politikerne kan få mulighed for at stille relevante spørgsmål, samt for at Kram, der til daglig leverer mad til tusinde danske pensionister, kan give os gode råd, siger Michael Kjeldgaard.

Besøget finder sted den 23. februar.