Penge til bedre legepladser og forældreorlov

Ønskeseddel til Odsherreds fremtidige budgetter.

Istandsættelse af legepladser og oprettelse af en ordning, så forældre kan holde orlov til pasning af egne børn.

Det er to af de ønsker, Odsherred Kommunes børne-, unge- og uddannelsesudvalg nu beder om, at der nu bliver regnet på.

Ønskerne er input til det arbejde, kommunen har igangsat med udarbejdelse af budgetterne for årene 2024-27.

– Legepladserne på en række skoler og institutioner er i for ringe stand. Vi vil gerne, at de kommer på omgangshøjde med lovgivningen, så de kan bruges, siger Hanne Pigonska (V), formand for udvalget.

Et af de øvrige ønsker, udvalget vil have prisen undersøgt på, er muligheden for, at forældre, der ønsker det, kan holde et års orlov for at passe egne børn i hjemmet.

– Sådan en ordning har vi ikke nu, men vil gerne have den indført, siger Hanne Pigonska.

Flere ønsker

Med på ønskesedlen er endvidere, at man når op på helst mindst 80 procent uddannede pædagoger i daginstitutionerne. I dag er det i Odsherred langt fra, hvad der er tilfældet.

Også Ung i Odsherred, der er en kulturinstitution med aktiviteter og events for 13-25 årige, er et område, der kalder på øget bevågenhed, mener udvalget.

– Den har vokset til næsten dobbelt størrelse, og vi vil undersøge, om ikke der godt kan sættes lidt flere penge af, oplyser Hanne Pigonska.

Hun tilføjer, at der på det sundhedspolitiske område ligeledes er et ønske om indsats, specielt med tanke på mental sundhed og til at sætte ind mod ensomhed blandt unge. Derfor har udvalget bedt om et udspil til de økonomiske rammer for en sådan indsats.