Padelbane klar inden jul

Idrætsliv: Odden Gymnastik- og Idrætsforening regner med at have en padelbane klar allerede inden jul, selv om første spadestik endnu ikke er taget.

Her skal padelbanen i Havnebyen stå klar inden jul

– Det er jo ikke gået min næse forbi, at padel er blevet en enormt populær sportsgren i Danmark meget hurtigt, og selvfølgelig skal vi da også kunne tilbyde det på Odden.

Således lyder det fra den foretagsomme formand for Odden Gymnastik- og Idrætsforening, OGIF, Peter Nielsen, som regner med, at foreningen har en padelbane klar inden jul – også selv om første spadestik endnu ikke er taget.

– Bare tænk på banerne ved Sportsbyen i Holbæk. Selv om det er et stort anlæg, måtte de hurtigt udvide tiderne, fordi der var så meget run på, fortæller Peter Nielsen og fortsætter:

– Så vi regner da også med, at vi i første omgang får et sted mellem 80 og 100 medlemmer, der vil spille padel. Bliver det endnu mere populært, kan vi forholdsvist nemt lægge endnu en bane efter den første og få plads til flere.

For de endnu uindviede kan padel kort beskrives som en ketsjersport, der spilles på en omkring 20 meter lang bane, der er formet som en tennisbane og omkranset af bander på alle sider.

Padelbanen på Sj. Odde skal ligge i et hjørne af arealet, som også huser fodboldbanen ved Willemoeshallen i Havnebyen, hvor OGIF har hjemme.

Penge er på plads

Økonomien hænger sammen, fordi idrætsforbundene DIF og DGI har en fællesskabspulje, som har givet 200.000 kroner til projektet. Desuden sponsorerer den lokale entreprenør Richardt Hansen fundamentet.

– Vi sendte ansøgningen til puljen af sted omkring den 1. marts, og så gik der omkring to måneder, og så tikkede pengene ind på vores konto. Vi skal ikke engang lægge pengene ud. Vi har dem allerede, siger Peter Nielsen og smiler.

At få de kommunale tilladelser i hus viste sig ifølge formanden efterfølgende at være noget vanskeligere. Han kalder det decideret tungt.

– Men nu er det på plads, og hvis der ingen indvendinger er inden for de næste 14 dage, går vi i gang. Det tager et par uger at støbe fundamentet, og derefter kommer der nogen fra firmaet ViPadel og sætter selve anlægget op, siger Peter Nielsen.

Anlægget laves i aluminium. Det står bedre mod den salte vind end så meget andet.

Kontingent og booking

Så starten gik stærkt, mellemstykket muligvis en kende trægt – og nu går det så stærkt igen.

– Vi regner med, at kontingentet for at blive padel-medlem i OGIF skal være cirka 500 kroner om året. Så kan sommerhusfolket jo også være med, og det skal de være meget velkomne til, siger Peter Nielsen.

Selve banebookingen bliver anderledes, end man måske er vant til.

– Det bliver ikke ligesom i hallen, hvor man har faste tider. Det bliver et bookingsystem, hvor man kan booke fra gang til gang, så der kan være et flow. Det er vigtigt. Man skal ikke kunne sætte sig på et tidspunkt på en dag hele året, siger Peter Nielsen.

Med udgang fra Willemoeshallen skal padelbanen i Havnebyen ligge, og OGIF’s formand, Peter Nielsen, tror på, den er klar allerede inden jul. Foto: Niels Sørensen Foto: 3:2