Pårørende får medhold i klage over plejecenter

Foto:

Styrelsen for Patientklager har give to søstre medhold i deres klage over plejecenteret Solvognen i Højby. Her boede søstrenes 83-årige mor indtil september sidste år, men døde efter et forløb med blærebetændelse, der udviklede sig til blodforgiftning. Moderen modtog ikke en sundhedsfaglig forsvarlig behandling, fortæller TV2Øst.

Senere fandt familien ud af, at plejecentret i en måned havde vidst, at der var blod i moderens urin, men først reagerede, da den søster bad personalet om hjælp til at få moderen over i en pottestol, der bliver fyldt med rent blod. Senere opdager familien at der i flere tilfælde gik både 12 og i enkelt tilfælde 29 timer mellem bleskift.

Ifølge tv-stationen er der i alt 16 kritikpunkter af plejecentret, og overfor mediet beklager centerchef for omsorg og sundhed i kommunen, Rikke krag Iversen forløbet, og forsikrer, at der er taget initiativer til forbedringer på plejecentret.

På Facebook skriver formand for social- og forebyggelsesudvalget, Arne Mikkelsen (SF), at selve afgørelsen er meget præcis og tager sit udgangspunkt i journaler og anden dokumentation fra perioden 1. april til 29. august sidste år, hvor borgeren måtte indlægges.

»Kortfattet står der: "Behandlingen var under normen for almindelig anerkendt faglig standard." Efter afgørelsen følger så seks tæt beskrevne sider som begrundelse.

Så snart jeg blev bekendt med afgørelsen, sikrede jeg at administrationen tilsendte afgørelsen til udvalget. Der er tale om en beskrivelse af et forløb, som mildest talt ikke er acceptabelt«, skriver han i facebookopslaget.