Ny indendørs tennisbane: Grønt så langt øjet rækker

Den er grøn som gran, den nye kunstgræs-bane der er ved at blive anlagt i Kongehallen i Nykøbing Sjælland.

De grønne græsstrå minder om gran-guirlander, når de to medarbejdere fra Nordisk Kunstgræs Import (NKI) med rutineret hånd vipper græsstrå på plads, så de ikke ligger ind under de hvide bane-streger, der lægges i et udskåret spor.

– Stråene er 33 millimeter høje. Men det meste af dem vil blive dækket med sand, forklarer én af medarbejderne.

Når kunstgræsset er udlagt og fast-limet, skal der i den kommende uge køres 30 tons siet, ovntørret kvarts-sand ind i Kongehallen.

Sandet fordeles på græstæppet ved hjælp af en lille traktor med river, der rejser de kunstige græsstrå igen.

Der fyldes sand på, indtil kun toppene af stråene er synlige.

Græstæppet fyldes for at opnå korrekt opspring og fart på tennisbolden.

Den nye kunstgræs-bane løser et årelangt problem med gulvet i Kongehallen, der har været en skøjtebane på grund af dannelse af kondensvand.

Der har også været genskin fra ovenlys-tagplader og utætheder i taget. Tagpladerne er nu skiftet, og der etableres en afskærming, så lyset kan justeres.

Odsherred Kommune har, takket være regeringens corona-lånepulje, fremrykket en anlægsinvestering på 475.000 kr. til renoveringen. Nykøbing Sj. Tennisklub og Nykøbing IF har været rådgivere og planlæggere.

Den nye kunstgræs-bane er til tennis, håndbold og fodbold i vintersæsonen. Der streges op til tennis og til håndbold.

– Vi har haft et super positivt forløb med kommunen. Vi er meget glade, siger Søren Lund fra Nykøbing Sj. Tennisklubs bestyrelse.

Klubben har fire udendørs grusbaner på tennis-anlægget og har valgt at nedlægge den ene for at få råd til en ordning, så NKI årligt tilser og vedligeholder den nye kunstgræsbane i Kongehallen.