Nominering: Lodsoldermandsgården bidrager på smukkeste vis til lolkalmiljøet

Iværksætterpris: Ægteparret Signe og Mark Griffin har genåbnet og skabt nyt liv i den gamle Lodsoldermandsgård i Rørvig, og er derfor blandt de tre nominerede til OdsHærdringens Iværksætterpris 2022.

Nominering: Lodsoldermandsgården bidrager på smukkeste vis til lolkalmiljøet

Mark og Signe Griffin overtog i 2018 Lodsoldermandsgården, hvor de i sommerhalvåret driver café og bar. De udlejer også værelser i den gamle gård fra 1681.

Foto: Pipaluk Balslev

Rørvig: Vi er stolte, og det er et dejligt skulderklap, siger Mark Griffin om sin og hustruen Signes nominering til Iværksætterprisen. Prisen uddeles den. 3. februar 2023 ved OdsHædring i Vallekilde-Hørve Kultur- og Idrætscenter i Hørve. Her fejrer og hædrer man nogle af de mennesker i Odsherred, der gør en forskel – lokalt og globalt.

– Signe og Mark har på fineste vis formået at genåbne den smukke, gamle Lodssoldermandsgård midt på Rørvig havn. Et hus, der emmer af lokalhistorie og et levet liv. Huset er blevet genoplivet med lokalt produceret mad, lokal is, overnatninger og levende bar og cafémiljø. Alt sammen igangsat af Mark og Signe og arbejdsopgaver løftet af lokale unge, som har fået en skøn arbejdsplads. Lodsoldermandsgården bidrager på smukkeste vis til lokalmiljøet for både os fastboende og alle landliggerne, lyder det i indstillingen til prisen.

Parret glæder sig også over al den feedback, de har fået fra de lokale, og at de sætter pris på parrets arbejde med den Lodsoldermandsgården, som oprindeligt var toldhus bygget i 1681.

– Det er Danmarks ældste toldhus, og jeg er meget stolt over den smukke stald, siger Mark Griffin, der blev meget overrasket over at blive nomineret til iværksætterprisen.

Om parret løber med den endelige sejr og bliver årets iværksætter betyder ikke så meget.

– Vi er bare glade for at være nominerede, siger Mark Griffin.