Mystisk sag: To mænd lagde avisbud i håndjern

To personer i en mørk BMW med blå blik på taget overfaldt et avisbud tidligt onsdag morgen og anklagede ham for at stjæle fra indkørslerne.
To personer i en mørk BMW med blå blik på taget overfaldt et avisbud tidligt onsdag morgen og anklagede ham for at stjæle fra indkørslerne.

Et bud fra Bladkompagniet blev lagt i håndjern i Lumsås tidligt onsdag morgen under avisomdelingen af to ukendte personer.

Episoden skete onsdag morgen mellem klokken 3.30 og 4.40, hvor det 27-årige, rumænske avisbud blev stoppet på Stenkløvervej i Lumsås af en mørk BMW X5 med blå blink på taget. To mænd udgav sig for at være politibetjente og flåede buddet ud af bilen, smed ham ned på jorden og lagde ham i håndjern.

Ifølge Nordvestnyts oplysninger blev han anklaget for at have stjålet fra folks indkørsler og udspurgt i en time, inden han blev »løsladt« igen.

Efter løsladelsen fortsatte avisbuddet sin rute rundt i området med aviser i Lumsåsområdet – i stedet for at slå alarm i den tro, at der var tale om repræsentanter fra ordensmagten.

Kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, bekræfter at episoden er blevet anmeldt, men har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Buddet blev ikke udsat for tyveri og vold, men havde røde mærker på begge håndled som følge af de håndjern, som han havde fået på.

I en udtalelse til Nordvestnyt bekræfter Distribution 38 Aps, der hører under Bladkompagniet, at en af virksomhedens omdelere har været udsat for en episode, der krævede handling.

– Vi kan bekræfte, at en omdeler har været involveret i en episode, som vi i fællesskab har besluttet at anmelde til politiet. Politiet undersøger nu sagen, og det er vi trygge ved. Vigtigst er det, at omdeleren ikke har lidt betydelige skader ud over, hvad der forekommer at være trykmærker og små knubs. Og efter omstændighederne har han det godt, lyder kommentaren i en sms til Nordvestnyt.