Mød hans kongelige musikhøjhed Prins Nitram

Teater: Den roste multi-musiker Martin Ullits Dahl, med kunstnernavnet Prins Nitram, kendt som verdens første, klonede rockmusiker, er kapelmester i teaterkoncerten “Last Christmas” på Odsherred Teater.

Martin Ullits Dahls kunstnernavn er Prins Nitram, og han hævdes at være verdens første klonede rockmusiker. PR-foto

Martin Ullits Dahls kunstnernavn er Prins Nitram, og han hævdes at være verdens første klonede rockmusiker. PR-foto

Multi-musiker Martin Ullits Dahl er en fænomen på scenen, hvilket han senest har bevist som anmelderrost kapelmester i Teater Nordkrafts “Woyzeck” i Aalborg med masser af karnevalsstemning i Minna Johannessons instruktion.

Inden længe kan Martin Ullits Dahl opleves som one-man-band på scenen i Odsherred Teaters jule-teaterkoncert “Last Christmas”, hvor han – ligesom i “Woyzeck” – har været med til at skabe det musikalske univers.

– Han er en fantastisk musiker, der kan spille på alle instrumenter. Han har været med til at udvælge og arrangere musikken og er med på scenen i hele forestillingen, siger Odsherred Teaters leder Leiv Arne Kjøllmoen, der instruerer.

Teatret har udvalgt 13 engelsksprogede julehits og en del danske julesange og iscenesætter hele herligheden som en slags musikvideoer med forskellige universer.

Klonet rockmusiker

Martin Ullits Dahls kunstnernavn er Prins Nitram, og han hævdes at være verdens første klonede rockmusiker.

En hentydning til hans særlige evner med alle mulige instrumenter, ofte flere ad gangen, for eksempel guitar og trommer.

Han mestrer en imponerende liste af instrumenter – i flæng kan nævnes guitar, bas, trommer, melodika (mund-orgel, red.), synthesizer og mandolin.

Tidligere havde Prins Nitram sit band, hvor han selv spillede alle instrumenter og optrådte i video-optagelser med kloner af sig selv, nøje koreograferet og klippet, så det passede sammen.

Prins Nitram på turné

Martin Ullits Dahl har været på turné med sit alter ego Prins Nitram i lande som Brasilien, Kina, Australien og i Europa.

I dag eksisterer Prinsen på teatret; han har blandt andet optrådt på Det Kongelige Teaters scene Det Røde Rum, Aalborg Teater, Teater Republique i København, Teater Masken i Nykøbing Falster, Schauspiel Frankfurt og Københavns Musikteater Plex.

Der er premiere på “Last Christmas” den 23. november, hvor Martin Ullits Dahl – sammen med skuespillerne og sangerne Henrik Ipsen, Mei Oulund og Isa Marie Henningsen – optræder med iscenesatte julehits som Mariah Careys »All I Want for Christmas«, Chris Reas »Driving Home for Christmas« og Stevie Wonders »Someday at Christmas«.