Mangfoldighed gør os til et stærkt team

Mangfoldighedspris: Sommerland Sjælland arbejder bevidst med at kunne rumme alle uanset alder, køn, nationalitet, religion og meget mere. For forskellighed gør stærk, siger Mette Dyvekær.

Alder, religion og køn underordnet: Mangfoldighed gør os til et stærkt team

Odsherred: — Vi er så super stolte.

Mette Dyvekær lægger ikke skjul på, at det er en stor ære og glæde for Sommerland Sjælland at være nomineret til Mangfoldighedsprisen ved årets Odshædring.

Kåre og Mette Dyvekær er stolte over, at mange års arbejde for at skabe en rummelig arbejdsplads bliver bemærket.

Gennem mange år har sommerlandet arbejdet med at integrere medarbejdere i alle aldre, nationaliteter og alle mulige andre parametre. Det er et bevidst valg, og det er et bevidst ønske om at være en rummelig arbejdsplads.

Der er bogstaveligt talt højt til loftet i Sommerland Sjælland.

– Vi har brug for mange forskellige hænder. Vi synes, det er vigtigt at kunne integrere alle slags mennesker, fordi vores gæster er alle slags mennesker. Det gør os bedre til at møde vores gæster, fordi vi er vant til at arbejde sammen og kunne rumme hinanden i hverdagen, siger Mette Dyvekær.

– Jeg er vildt stolt af, at vi er blevet anerkendt for vores rummelighed og at nogen synes, vi er med til at påvirke livet i en positiv retning for nogen. En ting er udlændinge men også seniorer, som det øvrige arbejdsmarked måske har forkastet. De bidrager her hos os, og vi kan levere nogle stillinger, der kan imødekomme deres behov, siger hun.

Sommerland Sjælland arbejder intenst med at lave vagtplaner og tilrettelægge arbejdet, så det passer til den enkelte, og sliddet giver resultat. I gennemsnit er hver medarbejder hos sommerlandet i fire en halv sæson, og det er meget.

– Vi kan simpelthen bruge hinandens kompetencer, når vi er så forskellige. Det gør, at vi bliver et sindssygt stærkt team, og det skaber nogle vilde connections, når en 70-årig og en 15-årig arbejder sammen. Mangfoldighed gør os stærke, siger hun.