Man bliver varm indeni

Grøn Pris: Jørgen Stoltz skrev sit første indlæg i Landliggeren i 1992 om sommerhusejerne som naturforvaltere. Nu er han nomineret til Odshædringen for sin indsats.

30 års kamp gav nominering: Jørgen slås for Odsherreds natur

Odsherred: – Jeg er så utroligt glad for de ord, der følger med indstillingen. Det gør mig glad og stolt, at nogen tænker på mig. At det er lykkedes at dele min begejstring og mit engagement. Det er rigtig rart at få at vide, siger Jørgen Stoltz.

Han er en af de tre nominerede til Grøn Pris ved Årets Odshædring. 30 års insisteren på at tage vare på Odsherreds unikke natur har bragt ham i det fine selskab.

Jørgen er en grøn ildsjæl, som helhjertet engagerer sig i lokalmiljøet på naturens vegne. Det er 30 år siden, han skrev sit første indlæg i Landliggeren og gjorde sommerhusejerne opmærksomme på, at de også er naturforvaltere. Siden har han hjulpet et utal af landliggere med at lade sommerhusgrunden være et stykke mekka for naturen, og selvom ikke alle hans indsatser har været lige populære, har han ufotrødent kæmpet videre.

– Det var ikke alle, der synes, det var en god ide, at jeg ville bekæmpe Rynket Rose. Den pæne blomst, siger Jørgen Stoltz.

Men ikke desto mindre har det gjort en forskel, og Jørgen Stoltz insisterer på at blive ved med at fremhæve de gode eksempler. Det er ikke gået ubemærket hen i Odsherred, som nu hædrer han for den mangeårige indsats. Og det betyder virkelig noget at blive anerkendt på den måde, siger han.

– Der var en tråd på Facebook med min nominering, og alt det, folk skrev. Jeg bliver da helt varm indeni, når så mange synes, det er en god ide. Det skulderklap, der ligger i en Odshædring er jo grænseløs – bare det at blive nominere, siger han.

Monna D. Møller, der er medlem af Grønt Råd, overrakte nomineringen til Jørgen Stoltz.