Lyset over Odsherred i DR Vejret

Foto: Henrik Uhre-Prahl
Christian Cherry er vært på mandagens vejrudsendelse. Han er ikke ukendt med Odsherred, for han har sommerhus ved Klint.
  
 	 Foto: DR
Christian Cherry er vært på mandagens vejrudsendelse. Han er ikke ukendt med Odsherred, for han har sommerhus ved Klint. Foto: DR

»Vejret i kunsten« er et af de to emner, som DR Vejret har valgt, når programmet mandag (16. juli) sendes fra lystbådehavnen i Nykøbing Sjælland.

Odsherred er kendt som hjemsted for mange kunstnere og programmet arbejder i skrivende stund på at få kontakt til en af dem, der bruger vejret i sin kunst.

Det andet emne er oversvømmelsen af Hovvig ved Nykøbing Sjælland i 1902. Den ødelagde planerne om at inddæmme området og gøre det til landbrugsjord. Det er der rigtig mange, der sætter pris på i dag, hvor Hovvig er et skønt naturområde.

Meteorolog Christian Cherry er vært i Nykøbing – og han er absolut ikke ukendt med Odsherred, for han har sommerhus ved Klint, så han kender meget til Odsherred og Nykøbing.

Der vil være aktivitet af tv-folkene på lystbådehavnen fra ca klokken 12 og helt frem til sidste vejrudsigt er sendt kl 21.50.

– Vi har ikke deciderede publikumsaktiviteter, men når vi er på tur, er folk meget velkomne til at komme forbi og få en lille vejrsnak og se vejrbilen, som stadig er ret ny. Vi er meget glade og tilfredse, når vi har mennesker omkring os, så tilskuere er velkomne til at overvære udsendelsen. Vi har som sådan ingen særlige arrangementer for besøgende, fortæller programmets redaktør Holger Rasmussen.