Lokal-opgør i nordvestligt hjørne

Fodbold: Raklev tager lørdag imod Svebølle i fodboldens serie 1. Fårevejle spiller hjemme, mens TFC Odsherred og Høng skal på fremmed kunstgræs.

Lokalt opgør i nordvestligt hjørne

Spillende træner Jonas Thomsen og Svebølle skal en tur til lokalopgør i Raklev lørdag eftermiddag.

Foto: Per Christensen

I øjeblikket kan Kalundborg-fodbolden mønstre et serie 2-hold hos FC Kalundborg og et serie 4-hold hos den tidligere divisionsklub Kalundborg GB.

Kalundborg-området råder også over et par veletablerede serie 1-klubber i det nordvest-sjællandske hjørne, og lørdag eftermiddag skal Svebølle så en tur til lokalopgør i Raklev.

Et par kampe inde i anden halvsæson ligger de to hold side om side i tabellen med hver 19 point for de 15 kampe.

Svebølle ligger bedst efter en fornuftig forårsstart med fire point for en sejr over Svogerslev fra bunden af tabellen og uafgjort 3-3 i den seneste hjemmekamp mod Køge fra toppen. I øvrigt en ganske velspillet og chancerig serie 1-kamp, hvor Køge fik udlignet dybt inde i dommerens lange overtid.

Raklevs foryngede mandskab har fået et enkelt point med sig i foråret to første opgør. Det kom i seneste runde mod bundholdet Vallensbæk, der også fik udlignet i tillægstiden.

Svebølle vandt det seneste lokalopgør mod Raklev med 2-1 på mål af Jonas Bengtsson og Nick Trier. For Raklev fik Jonas Krøll reduceret.

Fårevejle er bedst placerede lokale serie 1-hold på femtepladsen med en fin forårsstart, hvor det er blevet til seks point for sejre over Ørslev og Roskilde KFUM.

Lørdag gælder det så kampen om tabellens fjerdeplads, som modstanderen fra Haslev sidder på med et enkelt point mere end Fårevejle, der indtil videre spiller hjemmekampene på kunstgræs i Asnæs Boldklub.

Da de to hold mødtes i det omvendte opgør i august, var det Fårevejle, der trak sig tilbage med en sejr på 1-3.

Høngs oprykkere, der havde et relativt fint efterår, er nu midterhold og er kommet afsted med et point i forårets to første kampe via et nederlag til Herlufsholms tophold og senest uafgjort mod TFC Odsherred.

Lørdag skal Høng en tur til Svogerslev fra bunden af rækken. I det omvendte opgør i august vandt Høng på egen bane med 4-1. To af målene blev scoret af hurtige Nikolaj Andreasen, men han er tvivlsom til lørdagens returopgør. En skadet i kampen mod TFC Odsherred holder ham formentlig ude.

Med fire point i to kampe er TFC Odsherreds oprykkere i fuld sving med at bevæge sig væk fra bunden af tabellen.

Allerede fredag aften bliver der formentlig en hel del at se til i udebane-kampen mod Helufsholms suveræne tophold, der altså slog Høng men ellers ikke har været yderligere i aktion i dette forår.

Fredagens hjemmehold vandt efteråret dyst mod TFC Odsherred med 1-3.