Ligestilling og feminisme: Stærke stemmer på glasmuseet

Forfatter Rikke Viemose, aktuel med bogen "Nu taler jeg. Brev til min datter", mødes med debattør Emma Holten til debat-møde om feminisme og ligestilling.

Forfatter Rikke Viemose (tv.) og debattør Emma Holten mødes i Hempels kultur-café. PR-foto

Forfatter Rikke Viemose (tv.) og debattør Emma Holten mødes i Hempels kultur-café. PR-foto

Én af tidens stærke stemmer i ligestillings- og feminisme-debatten, forfatter Rikke Viemose, er torsdag den 18. august kl. 17.30 gæst i Hempel Glasmuseums kultur-café “Slå på glasset” i Nykøbing Sjælland til et debat-arrangement sammen med debattør og rådgiver Emma Holten.

De to skal tale om ligestilling og feminisme med afsæt i Rikke Viemoses aktuelle, anmelder-roste bog "Nu taler jeg. Brev til min datter".

Bogen er udformet som et langt brev – et essay – hvor Rikke Viemose sætter spørgsmålstegn ved nutidens ligestilling.

Forfatteren skriver til sin unge datter og kortlægger sit liv som kvinde, fra hun var barn til nu, hvor hun er først i 50’erne; afdækker hvordan sexismen stadig er fremherskende overalt i samfundet.

Rikke Viemose har udsendt bogen "Nu taler jeg. Brev til min datter". PR-foto

– Det her brev er et angreb på et system, vi alle er med til at opretholde, inklusiv mig selv. Ikke fordi jeg vil, men fordi jeg er fanget i det, fordi jeg er prisgivet det, ligesom du er det. Vi er alle bedst tjent med at se det, virkelig se det. At anerkende, det er sådan det er, og at vi nu må gøre op med det. Nu vil jeg væve det tæppe synligt for dig. Nu taler jeg, lyder indledningen til Rikke Viemoses bog.

I lyset af den aktuelle MeToo-bevægelse beskriver forfatteren i sin bog, hvordan både mænd og kvinder stadig er fanget i fordomme om køn.

Ret til privatliv på nettet

I Hempels kultur-café skal hun samtale med den dansk-svenske debattør Emma Holten, cand.mag i moderne multur og kulturformidling og kønspolitisk rådgiver i Oxfam IBIS og én af de unge, stærke stemmer i den danske feminisme.

Hun blev kendt i Danmark og internationalt, da hun i 2014 tog til genmæle imod hævnporno. I 2011 – mens hun læste på Københavns Universitet – blev nøgenbilleder af hende spredt på internettet i 2011.

Hun blev stærkt engageret i kampen for retten til privatliv på internettet og samtykke.

Til debat-mødet repræsenterer Emma Holten fjerde generation af feminismen – den generation som Rikke Viemose skriver til i sin bog.

Hempel Glasmuseum er godt i gang med en kultur-strategi, som museets grundlægger J.C. Hempel lagde fundamentet til i midten af 1960’erne – om at være et rigt favnende kulturhus – med musik, kunst og aktuelle debatter.

Debattør Emma Holten. PR-foto
Forfatter Rikke Viemose. PR-foto