Lederskifte efter skandaløse nattefester

Forstander på institution for unge kriminelle i Odsherred har trukket sig efter afsløring af, at vikarer smuglede piller og hash ind til indsatte og festede sammen med dem. Ny leder er tiltrådt i dag.

Slut med vikarer i festhumør
Foto: Peter Andersen

Et hurtigt lederskifte i kølvandet på afsløringen af en skandale, der har trukket overskrifter i hele landet. Det er nu en realitet.

Det er forstanderen for den sikrede institution Bakkegården i Nykøbing Sjælland, Bente Kermenoglou, der har trukket sig, efter det blev afsløret, at unge vikarer smuglede piller og hash ind til indsatte og selv deltog i nattefester med dem.

Personalet på Bakkegården fik beskeden om lederens fratrædelse tirsdag eftermiddag.

Ny leder er Peter Jørgensen, og han er i dag tiltrådt. Han har til nu været forstander på den sikrede døgninstitution for unge Stevnsfortet ved Rødvig-Stevns.

Handleplan

Til Nordvestnyt oplyser socialdirektør Michael Nørgaard, Region Sjælland, at Bente Kermenoglou fratræder efter gensidig aftale for at gå på pension, og at Peter Jørgensen indsættes som fungerende forstander på Bakkegården.

– Social- og psykiatriudvalget i Region Sjælland skal på et møde torsdag drøfte en handleplan for Bakkegården, oplyser Michael Nørgaard.

Indsmuglingen og nattefesterne fandt sted i juli sidste år og blev afsløret i Politiken for nylig på baggrund af indsigt i dokumenter og tilsynsrapporter. Ifølge Politiken skete det på Bakkegårdens afdeling Elmehuset Øst, hvor unge i alderen 15-17 år typisk er varetægtsfængslet for alvorlig kriminalitet.

Bente Kermenoglou har tidligere ikke villet svare på kritikken og har udtalt, at andre må vurdere, om hun har gjort det godt nok eller ej.

Vikarer bortvist

Det var vikarer fra vikarbureauet Vikar Specialisten, der spillede en hovedrolle i indsmuglingerne. Seks vikarer er blevet bortvist, mens sagen efterforskes af politiet.

Der har ifølge Politiken været benyttet vikarer i alderen 19-22 år, som vurderes ikke at have kompetencer til kompleksiteten i målgruppen. Ifølge direktør og medejer af Vikar Specialisten, Claus Stechnik gjorde firmaet brug af en underleverandør i det konkrete tilfælde.

Socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sagde tidligere på ugen til Politiken, at der skal sættes en stopper for, at unge vikarer bliver efterladt alene med unge på sikrede institutioner.

Den nu fratrådte forstander Bente Kermenoglou ved sikringsrummet på institutionen. Arkivfoto: Peter Andersen
Den sikrede institution Bakkegården i Annebergparken i Nykøbing. Foto: Peter Andersen